Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Pērk vietējo

Pērk vietējo

2020. gada 28. aprīlī, 05:42
No kovidkrīzes labums esot tāds, ka iedzīvotāji netiek uz Lietuvu, lai tur sapirktos daudz preču par zemu cenu, tāpēc tagad ienākumi paliek vietējos veikalos, saka Laidu veikala pārdevēja Daiga Neilande.
Izzudusi saslimšana ar vēdera vīrusu

Izzudusi saslimšana ar vēdera vīrusu

2020. gada 24. aprīlī, 07:29
Kuldīgas slimnīcas bērnu nodaļas vadītāja, pediatre, neonatoloģe Ramona Irbe: „Kopš sākusies saslimšana Covid-19 un cilvēki bieži mazgā rokas, ir izzudusi saslimšana ar vēdera vīrusu. Apstiprinājusies mana pārliecība, ka tā ir netīro roku slimība.”
Lai acis mirdz!

Lai acis mirdz!

2020. gada 21. aprīlī, 04:44
„Es gribētu biežāk redzēt, lai bērnu acis mirdz un ir interese par visu pasauli. Man svarīgi, lai, pabeidzot skolu, bērni dzīvē aiziet labsirdīgi, iejūtīgi, izpalīdzīgi,” saka V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas skolotāja Svetlana Djageļa.
Iemesls sēdēt mājās

Iemesls sēdēt mājās

2020. gada 17. aprīlī, 04:17
„Vēl viens iemesls likt visiem sēdēt mājās un nēsāt maskas – 45% inficējas no pirmssimptomu slimniekiem, 40% no tiem, kuriem simptomi jau ir, un tikai 10% no virsmām,” atsaucoties uz vietni Sciencemag.org, tviterī raksta latvietis Kaspars Bērziņš, Pekinas Tehnoloģiju institūta pētnieks.
Tāds pofigisms

Tāds pofigisms

2020. gada 14. aprīlī, 04:47
„Londonā cilvēki ievēro ieteikumus, kā izsargāties. Es, aizejot uz veikalu, uzreiz uzvelku aizsargmasku un lateksa cimdus. Rīgā tikai retais lieto tos un arī dezinfekcijas līdzekli, kas novietots pie ieejas lielveikalu tirdzniecības zonā. Tāds pofigisms,” saka Aleksandrs Rodionovs.
Ko sēsi, tas augs

Ko sēsi, tas augs

2020. gada 7. aprīlī, 04:54
„Bērni pēc dabas ir ļoti zinātkāri, labprāt pavada laiku ar vecākiem pat tad, ja tas ir nedarīt neko. Viņi vecākus atdarina, un šī pieredze viņu atmiņā ierakstās apzināti vai neapzināti. Pieaugušajiem jādomā līdzi, jo bērnība ir pamats teicienam "Ko sēsi, tas augs",” saka trīs bērnu mamma Kristīne Gansone.
Dzeldā visi visus pazīst

Dzeldā visi visus pazīst

2020. gada 3. aprīlī, 00:02
„Šādā mazā miestā ir ļoti viegli vienam otru uzpasēt. Nav jau kā Rīgā. Te, Dzeldā, visi visus pazīst. Tiklīdz kāds gribēs sagrēkot un neievērot pašizolāciju, visi to zinās un viņam aizrādīs. Ja neklausīs, tad izsauks policiju. Tāpēc jau te ir tik mierīgi,” saka veikala "Elva" pārdevēja Lūcija Briede.
Te nu ir tas vēlāk!

Te nu ir tas vēlāk!

2020. gada 31. martā, 05:04
„Covid-19 drīz var klauvēt arī pie manām durvīm. Vienīgā doma – no mājām neiziet. Beidzot izcepu rudzu maizi un aizdomājos. Vai tiešām vajag notikt epidēmijai, lai ceptu maizi? Visu jau var nopirkt. Varbūt Dieviņš atsūtījis pārbaudījumu? Cilvēki, attopieties! Dzīve iet uz priekšu, bet jūs tik visu atliekat uz vēlāku laiku un skrienat dzīvei pa priekšu. Te nu ir tas vēlāk!” saka Ilona Čilipāne no Īrijas.
Tā ir nākotne

Tā ir nākotne

2020. gada 27. martā, 08:13
„Datora ātrums aug. Šībrīža datori skaita ātrāk nekā pērtiķa smadzenes, šogad skaitīs ātrāk nekā cilvēka smadzenes, un nākamajā gadā kvantu datori varēs problēmas atrisināt dažu minūšu laikā. Tā ir nākotne. Cilvēki zaudēs darbu. Amerikā pārdevēju, sekretāru, kasieru un grāmatvežu darbu jau izpilda ierīces,” saka finanšu eksperts un uzņēmējs Artūrs Geisari.
Jāapskata reizi gadā

Jāapskata reizi gadā

2020. gada 24. martā, 08:14
„Pareizā shēma, kas būtu jādara, lai ēka būtu droša: vismaz reizi gadā tā jāapskata. Ja redz kādas ziepes, vajadzīga padziļināta izpēte. Balstoties uz šo novērtējumu, jāizplāno darbi, un pēc remonta izmaksām jānosaka apsaimniekošanas maksa. Taču notiek otrādi - tiek noteikta kaut kāda apsaimniekošanas maksa un pēc tās attiecīgi kalkulēts, kādus darbus ēkas uzturēšanai varēs paveikt,” saka Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins.
Nodokļi

Nodokļi

2020. gada 20. martā, 00:36
“Diemžēl mūsu nodokļu sistēma ir tāda, kas jaunos neatbalsta. Tikko tev ir doma galvā, to apliek ar nodokļiem. Tu jau esi parādā, ar nosistu gribēšanu un varēšanu,” saka Liāna Āboliņa.
Viss ir iespējams!

Viss ir iespējams!

2020. gada 13. martā, 18:59
„Ja tevi vienreiz izmet pa durvīm, nāc iekšā pa otrām un, ja izmet pa tām, nāc pa trešajām! Nevajag nekad nolaist rokas,” iesaka Baiba Sipeniece-Gavare.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.