Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Lai visi apmierināti

Lai visi apmierināti

2019. gada 18. februārī, 00:00
„Trīs vaļi, uz kuriem cenšamies turēties, ir apmierināts darbinieks, apmierināts sadarbības partneris un apmierināts klients,” saka SIA "Silja" vadītāja Silva Jeromanova-Maura.
Vairāki veidi, kā dzīvot

Vairāki veidi, kā dzīvot

2019. gada 15. februārī, 00:00
„Kā dzīve citā zemē maina pašu? Zinu, ka ir vairāki veidi, kā dzīvot, – nav viena pareizā. Nav obligāti jābūvē karjeras kāpnes, lai būtu laimīgs. Esmu kļuvusi sabiedriskāka, man vieglāk iejusties svešā vidē, ir vienalga, no kuras valsts cilvēks nāk, jo varu atrast kontaktu ar jebkuru un viņu pieņemt,” saka bijusī kuldīdzniece Maija Upesleja.
Iebraucu politikā!

Iebraucu politikā!

2019. gada 13. februārī, 00:00
„Iebraucu politikā ar buldozeru! Tiešā nozīmē. Man bija buldozers, tīrīju savu lauku ceļu. Tad kaimiņš palūdza, lai izšķūrē, bet pēc tam citiem pagastā vajadzēja,” atceras Durbes novada pašvaldības vadītājs Andrejs Radzēvičs.
Apēst sāli

Apēst sāli

2019. gada 8. februārī, 00:00
„Ar tagadējiem jau esam izēduši nevis septiņus pudus sāls, bet kādus 107. Fantastiska attieksme pret darbu!” par Ventas dejotājiem saka vadītāja Zita Serdante.
Neesi nīgrs!

Neesi nīgrs!

2019. gada 14. janvārī, 00:00
„Imūnsistēmas darbībā nozīme ir tieši centrālajai nervu sistēmai, galvas smadzenēm. Tāpēc arī saka: ja cilvēks ir nīgrs un depresīvs, viņam slikta imunitāte, bet, jo optimistiskāks, jo mazāk slimo,” saka imunologs Lauris Līcītis.
Zemniekam nozagts bullis

Zemniekam nozagts bullis

2018. gada 7. decembrī, 00:00
„Atbrauc inspektors un nospriež, ka bullis aizgājis meitās. Zemnieks rāda: te mašīnas pēdas, piekabe bijusi, tur apgriezušies – skaidrs, ka lops aizvests. Inspektors uzbrucis nabaga zemniekam, ka tas tik gudrs. Jautājis, kā šim vārds, uzvārds un tā tālāk. Tad tas vīrs meties prom, ka nenonāk vēl lielākās nepatikšanās. Bet bullis vēl šodien meitās staigā,’’ tā par šodienas policijas kadriem Ilgonis Heinackis.
Jumts turējās uz dievvārdiem

Jumts turējās uz dievvārdiem

2018. gada 9. novembrī, 00:00
„Jumts Alsungas pils dienvidu korpusam turējās uz dievvārdiem. Stipra katoļu draudze, tāpēc droši vien turējās, jo siju gali, kam būtu jumts jātur, bija izpuvuši,” saka arhitekts Pēteris Blūms.
Saglabāt radošumu

Saglabāt radošumu

2018. gada 7. novembrī, 00:00
„Organizatoriskās lietas var kārtot jebkurš, un tur vajadzīga atbildības izjūta, bet galvenais izaicinājums ir saglabāt radošumu. Īpaši, ja tik daudz gadu strādā vienā jomā,” saka ilggadējā Alsungas kultūras darbiniece Gunta Matēviča.
Jo mazāk, jo vairāk

Jo mazāk, jo vairāk

2018. gada 5. novembrī, 00:00
„Jo mazāk spēka zivis iztērē, pārvarot upē šķēršļus, jo vairāk tās var atdot pēcnācēju radīšanai,” skaidro zivaudzētājs Valdis Plaudis.
Mazās zādzības ir un būs

Mazās zādzības ir un būs

2018. gada 2. novembrī, 00:00
„Lielās zādzības beigušās, bet mazās bijušas un būs. Ik pa laikam kāds kaut ko nocērt patvaļīgi. Iebrauc ar vieglo mašīnu un piekabi, sazāģē sev malciņas kravu,” saka "Latvijas Valsts mežu" Dienvidkurzemes mežkopības vadītājs Uldis Ozols.
Koks izglābj ēku no uguns

Koks izglābj ēku no uguns

2018. gada 21. septembrī, 00:00
„Mājai riņķī bija sastādīti lieli koki, kas ātri aug, dod zaļumu un ēnu. Viens tāds reiz izglāba ēku no uguns, jo ar lielo lapotni bijis uzbrūkošajām liesmām priekšā kā aizsegs,” stāsta Raņķu pagasta "Ventaskalnu" īpašnieki Ārija un Jānis Storķi.
Vai par Ventas rumbas apskati jāmaksā?

Vai par Ventas rumbas apskati jāmaksā?2

2018. gada 29. jūnijā, 00:00
„Jocīgākais jautājums bijis tāds: „Vai par Ventas rumbas apmeklējumu jāmaksā?” Kuldīdzniekus tas uzjautrina, bet, ja labi padomā, pasaulē par daudzu dabas objektu apskati ir jāmaksā,” saka tūrisma speciāliste Inese Krone.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.