Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Negrib strādāt laukos

Negrib strādāt laukos

2019. gada 27. maijā, 00:00
„Daudziem interese par vakanci zūd tad, kad viņi uzzina, ka jāstrādā laukos un ar lopiem. Varbūt tāpēc, ka tas ir arī fizisks darbs, jo cilvēki iesēdējušies mājās pie datoriem, planšetēm un nevar iekustēties. Jāstrādā, arī spītējot tam, kāds ārā laiks – lietus līst vai saule spīd,” saka Īvandes "Zāģeru" saimniece Alise Kociņa.
Ko par to teiktu PVD?

Ko par to teiktu PVD?

2019. gada 24. maijā, 04:00
Starp mašīnām un apmeklētājiem nesteidzīgi pastaigājas gailis ar vistām. Kūts durvis atvērtas, bariņš melnraibo gotiņu nejūtas traucētas. “Diez ko par Nīderlandes saimniecībās pierasto ainu teiktu mūsu Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)?” pieredzes apmaiņas braucienā prātoja mūspuses lauksaimnieki.
Jo jaunībā paši gribēja

Jo jaunībā paši gribēja

2019. gada 27. martā, 00:00
„Vecākiem ir tieksme bērniem likt kādu mūzikas instrumentu apgūt tāpēc, ka jaunībā viņi paši to vēlējās, bet es neieteiktu tā rīkoties. Pasaulē jau pietiek tādu cilvēku, kuri nav īstajā vietā un dara to, kas pašiem nepatīk,” saka Undīne Rolava.
Dvīņu priekšrocība

Dvīņu priekšrocība

2019. gada 22. martā, 00:00
„Viena otrai visu stāstām. Kad redzu, ka Līna nejūtas labi, uzreiz saprotu, kas viņai kaiš. Ja kas uz sirds, izrunājamies, un kļūst vieglāk. Mēs noteikti esam labākie draugi – tā ir dvīņu priekšrocība,” saka Māra Skuja par dvīņumāsu Līnu Speciusu-Andersoni.
Jo plānāks ledus, jo lielāka vēlēšanās to pārbaudīt

Jo plānāks ledus, jo lielāka vēlēšanās to pārbaudīt

2019. gada 13. martā, 00:00
Kuldīdznieki Silvija un Arnis Herci ģimeņu ballē no groza izvilkuši sakāmvārdu: „Jo plānāks ledus, jo lielāka vēlēšanās to pārbaudīt.” Silvija iesaucas: „Kolosāli! Mans vīrs ir makšķernieks, bet ledus zem viņa vienmēr ir izturējis.”
Ar ierašanos vien par maz

Ar ierašanos vien par maz

2019. gada 6. martā, 00:00
„Uz katru spēli laukumā jāiet kā uz pēdējo. Jābūt arī centībai. Ar to, ka tikai ieradīsies, būs par maz,” saka futbola komandas "Nikers" vārtsargs Artūrs Cīrulis.
Galvenais ir sēklas skalot

Galvenais ir sēklas skalot

2019. gada 4. martā, 00:00
„Sēklas diedzējot, vispirms tās izmērcē, ūdeni nolej, ik pa laikam skalo, tur siltā vietā. Ir speciāli diedzēšanas trauki, bet to var darīt arī burkā, kas pārsegta ar marlīti. Galvenais ir skalot, lai sēklas nesapelē,” iesaka uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure.
Knupis – kā korķis pudelē

Knupis – kā korķis pudelē

2019. gada 1. martā, 00:00
„No karāšanās mammas pupā visu nakti mazulim var mainīties sakodiens. Tas pats arī no knupja, kas mutē ir dienu un nakti. Ja bērns ir neiroloģisks, viņš zīž, lai nomierinātos. Labi – iedod knupi, nomierini un ņem no mutes ārā! Knupis ir kā korķis pudelē: ja tas priekšā, skaņas ārā nenāks,” saka audiologopēde Daina Ābele.
Manēža uzcelta, sacensības ieliktas – aiziet!

Manēža uzcelta, sacensības ieliktas – aiziet!

2019. gada 27. februārī, 00:00
„Pirms 11 gadiem, 2008. gada janvārī, mūs iemeta kā kaķēnus aukstā ūdenī. Manēža uzcelta, sacensības ieliktas – aiziet! Bet neviens nepajautāja, vai mēs to varam. Manēžas atklāšanā bija cilvēku jūra, mēs visi iesācēji,” atceras Kuldīgas trenere un sacensību tiesnese Ilze Stukule.
Dienas plāns sievas datorā

Dienas plāns sievas datorā

2019. gada 25. februārī, 00:00
„Visu darba plānu kopijas ir sievas datorā, lai viņa redz, kā man tās dienas saplānotas,” atzīstas ģitārists Aivars Hermanis.
Pavasara vēstneši

Pavasara vēstneši

2019. gada 22. februārī, 00:00
„Pavasaris tuvojas. Žagatas un pelēkās vārnas jau cīnās par sirdsdāmas labvēlību. Žagatas steidz izvēlēties labāko krūmu ligzdai, brīžam izceļas cīniņš dāmas un mājvietas dēļ. Vārnas sēž iecerēta koka galotnē, kur būs ligzda, konkurenti tiek padzīti un vajāti,” novērojis Ints Folkmanis.
Dzīvo bez problēmām

Dzīvo bez problēmām

2019. gada 20. februārī, 00:00
„37 gadus kopā esam nodzīvojuši bez problēmām. Ja vienam kaut kas nepatīk, otrs māk piebremzēt. Vajag būt līdzsvaram: ja abi iet pa gaisu, tad ir putenis,” saka Jaunmuižas iedzīvotāji Sandra un Andris Vīķi.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.