Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Lūdz palīdzēt ugunsgrēkā cietušajiem

Lūdz palīdzēt ugunsgrēkā cietušajiem

2021. gada 12. februārī, 13:18
11. februārī ap deviņiem vakarā ugunsgrēks izcēlās Rumbas pagasta Ezeriņu mājā. Lai arī ugunsnelaime trīs stundu laikā tika likvidēta, sešu cilvēku ģimene ir palikusi bez iedzīves.
Skolu soli paliks tukši

Skolu soli paliks tukši

2021. gada 5. februārī, 18:02
Piektdien, 5. februārī, pēc divu dienu lemšanas Ministru kabinets paziņojis, ka ārkārtējā situācija Latvijā tiek pagarināta līdz 6. aprīlim. Papildus izlemts par jauniem tirdzniecības noteikumiem un to, ka pirmo divu klašu skolēni klātienē tomēr nemācīsies.
Pieteikt bērnus 1. klasē varēs pēc ārkārtējās situācijas beigām

Pieteikt bērnus 1. klasē varēs pēc ārkārtējās situācijas beigām

2021. gada 2. februārī, 09:47
Kuldīgas novadā deklarēto bērnu pieteikšanu mācībām 1. klasē izglītības iestādēs sāks 8. februārī (elektroniski noformētiem pieteikumiem – no plkst. 00.01) vai, ja valstī pagarinās ārkārtējo situāciju, tad pēc tās atcelšanas.
Karoga dienā – Zemessardzes zibakcija

Karoga dienā – Zemessardzes zibakcija

2021. gada 29. janvārī, 17:54
Katru gadu 29. janvārī Skrundā svin Karoga dienu, lai pieminētu 1919. gada notikumus, kad pulkveža Oskara Kalpaka bataljons atbrīvoja Skrundu no lieliniekiem un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru, kas noteica Neatkarības kara gaitu. Šoreiz tā aizvadīta klusi, bet ar Zemessardzes zibakciju.
Vai administratīva teritorijas pārdale ietekmēs identitāti?

Vai administratīva teritorijas pārdale ietekmēs identitāti?

2021. gada 29. janvārī, 07:25
Par to, kā plānotā novadu reforma ietekmēs vietējo identitāti un kultūru, viedokļus izsaka Skrundas, Alsungas un Kuldīgas novada deputāti. Bet Kuldīgas novada pašvaldības kultūras nodaļas vadītāja Dace Reinkopa stāsta par līdzšinējo sadarbību.
 Izmaiņas būs, bet kādas?

Izmaiņas būs, bet kādas?

2021. gada 15. janvārī, 09:12
To, kā pēc administratīvi teritoriālās reformas jaunā Kuldīgas novada iedzīvotājiem mainīsies pašvaldības pakalpojumi, īpaši komunālie, vēl grūti pateikt. Bet pārmaiņas būs.
Autoceļu uzturētājs informē: 119 tehnikas vienības veic ziemas dienesta darbus

Autoceļu uzturētājs informē: 119 tehnikas vienības veic ziemas dienesta darbus

2021. gada 11. janvārī, 14:56
VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) atgādina, ka mainīgos laika apstākļos – ilgstoša snigšana, sniegputenis – jābrauc uzmanīgi, jo autoceļu brauktuves no sniega tiek attīrītas tikai pēc snigšanas beigām. Turklāt braukšanas apstākļi starp dažādām ceļu uzturēšanas klasēm būtiski atšķiras. Ziemas sezonā LAU strādā diennakts režīmā un ziemas dienesta operatīvie dežuranti apseko un uzrauga valsts autoceļu stāvokli. Šobrīd ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 119 ziemas dienesta tehnikas vienības.
Jelgavas iela atklāta

Jelgavas iela atklāta

2021. gada 8. janvārī, 19:34
Ar Kuldīgas skrējēju kluba Katrīna dalībnieku simbolisko skrējienu šodien tika atklāta atjaunotā Jelgavas iela.
Kuldīgas slimnīca pārtrauc plānveida pakalpojumus

Kuldīgas slimnīca pārtrauc plānveida pakalpojumus 1

2021. gada 5. janvārī, 15:05
Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, līdz 18. janvārim Kuldīgas slimnīcā pārtrauktas plānveida operācijas, pacientu uzņemšana plānveida ārstēšanai dienas stacionārā, kā arī rehabilitācija, nosakot izņēmumus. Neatliekamā un akūtā palīdzība joprojām tiek sniegta, informē slimnīcas pārstāve Signeta Lapiņa.
Redakcijas sleja

Redakcijas sleja

2021. gada 5. janvārī, 09:08
Un avīze turpina ceļu pie lasītājiem
Valsts prezidents gada nogalē sveic arī Behmaņu ģimeni

Valsts prezidents gada nogalē sveic arī Behmaņu ģimeni

2020. gada 30. decembrī, 13:40
Turpinot tradīciju, arī šajos Ziemassvētkos Valsts prezidents Egils Levits sveica kuplas un aktīvas ģimenes no Latvijas novadiem un pilsētām, kuras ar savu ikdienas dzīvi, darbu un paveikto iedvesmo līdzcilvēkus.
Alsunga – ģimenei draudzīgākā Kurzemē

Alsunga – ģimenei draudzīgākā Kurzemē

2020. gada 30. decembrī, 11:57
Alsungas novada pašvaldība konkursā atzīta par ģimenei draudzīgāko pašvaldību Kurzemē un ieguvusi 12 500 eiro naudas balvu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.