Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Tabakas aizstājējprodukti kļūst dārgāki

Tabakas aizstājējprodukti kļūst dārgāki

2020. gada 30. decembrī, 11:52
No 1. janvāra arī visi tabakas aizstājējprodukti un elektroniskajās cigaretēs izmantojamo šķidrumu sagatavošanas sastāvdaļas tiek uzskatītas par akcīzes precēm, vēsta Valsts ieņēmumu dienests.
Ierīkots automatizēts Covid-19 analīžu punkts (foto galerija)

Ierīkots automatizēts Covid-19 analīžu punkts (foto galerija)

2020. gada 28. decembrī, 17:46
Blakus Kuldīgas lielveikalam Rimi E.Gulbja laboratorijas un novada domes pārstāvji pirmdien atklāja trešo automatizēto Covid-19 analīžu nodošanas punktu Latvijā.
Kuldīga mirdz! (Foto galerija)

Kuldīga mirdz! (Foto galerija)

2020. gada 19. decembrī, 20:44
Kurzemnieks piedāvā foto ieskatu gaismas objektos.
Mūspusē piektdienas vakars veikalos mierīgs

Mūspusē piektdienas vakars veikalos mierīgs

2020. gada 18. decembrī, 20:10
Šodien bija pēdējā diena, kad cilvēki vēl varēja sagādāt Ziemassvētku dāvanas un tās preces, kuras, sākot ar rītdienu, 19. decembri, trīs nedēļas tirgot nedrīkstēs. Kurzemnieks piektdienas vakarā apbraukāja Skrundas, Kuldīgas un Alsungas lielākos veikalus, lūkojot, vai tajos vērojams pircēju pieplūdums.
Kā novadu reforma ietekmēs izglītības ieguvi

Kā novadu reforma ietekmēs izglītības ieguvi

2020. gada 18. decembrī, 00:07
No nākamā gada jūlija pašvaldību skaits Latvijā samazināsies no 119 līdz 42 – to paredz Administratīvi teritoriālā reforma (ATR). Kuldīgas novadam tiks pievienots Alsungas un Skrundas novads. Vienlaikus valstī tiek pārkārtots izglītības iestāžu tīkls, un tas paredz izmaiņas vairākās jaunā novada skolās: kāda zaudēs vidusskolas statusu, citas tiks apvienotas. Izglītības ministrija norāda, ka tas tiek darīts divu galveno iemeslu dēļ – lai samazinātu izmaksas un celtu izglītības kvalitāti. Ko šādas izmaiņas nozīmē mūsu skolām, audzēkņiem un vecākiem?
Aktīvo iedzīvotāju fonds pieņem organizāciju pieteikumus KAPACITĀTES projektiem

Aktīvo iedzīvotāju fonds pieņem organizāciju pieteikumus KAPACITĀTES projektiem

2020. gada 17. decembrī, 17:03
Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijas (biedrības un nodibinājumi) aicinātas sagatavot un iesniegt projektu pieteikumus organizācijas kapacitātes stiprināšanai.
Kā pareizi lietot pirotehniku

Kā pareizi lietot pirotehniku

2020. gada 16. decembrī, 12:00
Šī gada Ziemassvētki un Jaunā gada sagaidīšana notiks vien ģimeņu lokā bez lielām svinībām un ciemiņiem, bet, visticamāk, ka par godu 2021. gada atnākšanai kāds izšaus arī raķetes, salūtu. Kā uzsver Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), uguņošana iedzīvotājiem saistās ar pozitīvām emocijām, prieku un svētkiem, bet svinēšanas virpulī visbiežāk tiek aizmirsts par drošību.
Ar kalendāru godina Latvijas sportistus

Ar kalendāru godina Latvijas sportistus

2020. gada 16. decembrī, 11:30
Lai godinātu Latvijas sportistus un viņu profesionālos sasniegumus, izveidots unikāls kalendārs 2021. gadam ar 12 izcilu sportistu portretu gleznojumiem.
Šoreiz rūķu lomā – aprūpētāji

Šoreiz rūķu lomā – aprūpētāji

2020. gada 11. decembrī, 18:54
120 Kuldīgas senioru šogad uzņēmēju sarūpētās Ziemassvētku dāvanas saņem nevis no pilsētas skolēnu, bet aprūpētāju un akcijas "Dalies mīlestībā" pieaugušo rīkotāju rokām.
Ministrijas: novadu reforma medicīnā neko nemainīs

Ministrijas: novadu reforma medicīnā neko nemainīs

2020. gada 11. decembrī, 12:46
Pēc administratīvi teritoriālās reformas (ATR) nākamā gada jūnijā veselības aprūpē nekādu pārmaiņu nebūšot – tā sola gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), gan Veselības ministrija (VM). Kurzemnieks tomēr vēlas noskaidrot, kāda situācija apvienojamajos novados ir patlaban, ko vajadzētu uzlabot un ko var un drīkst darīt pašvaldības, lai mediķi būtu pieejami katram jaunā novada iedzīvotājam.
Nestājies ceļā. Palīdzi tiem, kas palīdz!

Nestājies ceļā. Palīdzi tiem, kas palīdz!

2020. gada 11. decembrī, 11:57
Drošības kampaņu Nestājies ceļā. Palīdzi tiem, kas palīdz! 11. decembrī sākusi Valsts policija (VP) sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.
Lidos helikopters un iznīcinātāji

Lidos helikopters un iznīcinātāji

2020. gada 8. decembrī, 14:05
Nacionālie bruņotie spēki (NBS) informē, ka tuvākajās dienās militārajā poligonā Mežaine notiks vērienīgas militārās mācības, kurās piedalīsies arī gaisa spēki.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.