Aizvērt

Agri Rozenfeldu atsauc no Kuldīgas slimnīcas vadības

2022. gada 19. augustā, 12:34
Raksta autors: Inta Jansone, Daiga Bitiniece
Agri Rozenfeldu atsauc no Kuldīgas slimnīcas vadības
Foto: Arhīva foto
Ceturtdien SIA Kuldīgas slimnīca dalībnieku sapulcē nolemts Agri Rozenfeldu no valdes priekšsēža pienākumiem atbrīvot.
A.Rozenfelds esot zaudējis kapitālsabiedrības dalībnieku – Kuldīgas un Dienvidkurzemes novada pašvaldības – uzticību. Kā skaidro Kuldīgas novada pašvaldības kapitālpārvaldības un audita nodaļas vadītāja Inga Kaltniece, starp ārstniecības personālu un slimnīcas vadību izveidojies konflikts, kas var apdraudēt spēju sniegt nepārtrauktu veselības aprūpi.

Finanšu komitejā domes priekšsēde Inga Bērziņa deputātus informēja, ka saņemta Latvijas Māsu asociācijas vēstule, kurā norādīts, ka slimnīcā nav darbam piemērotu apstākļu, piemēram, no galvenās ārstes Agates Zīvertes puses valdot mobings, ka darbinieki, tai skaitā ārsti, esot gatavi rakstīt iesniegumu un darbu pamest. Likums neļauj pašvaldībai atbrīvot galveno ārsti – to var izdarīt tikai slimnīcas valde, t.i., tās priekšsēdis A.Rozenfelds. Bet pēc vairākām pārrunām gan ar viņu, gan galveno ārsti izeja nav rasta. I.Bērziņa atzina, ka viņas pieredzē tāda gadījuma nav bijis.

Bijusī ilggadējā slimnīcas galvenā māsa Ilze Lude Kurzemniekam apstiprināja, ka problēmas kolektīvā sākušās pēc tam, kad par galveno ārsti darbā pieņemta A.Zīverte. Bet I.Lude piebilda, ka viņas aiziešana no amata ar šo ārsti neesot saistīta.

Pašvaldība informē, ka par slimnīcas pagaidu valdes locekli iecelta Nellija Kleinberga, līdzšinējā domes priekšsēdes vietniece, kura savu darbu Saldus medicīnas centra vadītājas amatā uz laiku apvienos ar darbu Kuldīgas slimnīcā. Šodien viņa sāka jaunos pienākumus pildīt un darīs to līdz brīdim, kad konkursā tiks atrasta jauna vadība.

„Mans uzdevums ir darīt visu, lai atgrieztos mierīgi darba apstākļi, labs mikroklimats, jo to jūt arī pacienti,” pēc šodienas sapulces slimnīcā Kurzemniekam sacīja N.Kleinberga. „Pateicos Agrim Rozenfeldam par līdzšinējo veikumu, bet darbiniekus aicināju valdes priekšsēdi izraudzīties pašiem no sava vidus.”

Kā teikusi I.Bērziņa: „Kuldīgas slimnīca ir ļoti nozīmīga mūsu pašvaldības kapitālsabiedrība, kas sniedz veselības aprūpi Kuldīgas un kaimiņu novada iedzīvotājiem. Mūsu kopējais pienākums ir darīt visu, lai iedzīvotājiem būtu laba slimnīca gan ar jaunajiem, gan ar pieredzējušiem ārstiem un māsām, kas strādā plecu pie pleca vienotā komandā.”

A.Zīverte, kura par galveno ārsti strādā nepilnu gadu, pēc sapulces slimnīcā redakcijai sacīja: „Man ar iepriekšējo valdes priekšsēdi Agri Rozenfeldu bija izveidojusies laba sadarbība. Pēc vakardienas nolēmu, ka no darba aiziešu arī es – šodien iesniedzu atlūgumu.”

Ar A.Rozenfeldu Kurzemniekam pagaidām neizdevās sazināties.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.