Aizvērt

Kuldīgas novada Upīškalnā un Vilgāles apkaimē notiks Zemessardzes mācības

2022. gada 17. novembrī, 15:14
Kuldīgas novada Upīškalnā un Vilgāles apkaimē notiks Zemessardzes mācības
No 17.novembra plkst. 19.00 līdz 18.novembra plkst.19.00 Kuldīgas novada militārajā objektā “Upīškalns” un Vilgālē norisināsies Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargu plānveida mācības.
Zemessardzē, primāri, uzdevumi tiek plānoti, lai katrs zemessargs spētu dot savu artavu valsts aizsardzības stiprināšanā kopā ar citām Zemessardzes un regulāro spēku vienībām.
Zemessardzes mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta arī daudzu citu iemeslu dēļ, piemēram, vēloties pilnveidot sevi, norūdīt raksturu, paplašināt redzesloku, apgūt militārās zināšanas un dažādas specialitātes, uzlabot fizisko formu u.c. Piedaloties mācībās Latvijā un ārvalstīs, zemessargi apgūst un trenē arī rīcību ekstremālos apstākļos un stresa situācijās.

Iedzīvotāju ievērībai!
Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Militārajā objektā “Upīškalns” tiks izmantoti kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada īslaicīgu troksni, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību vai dzīvību. Zemessargi pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, kā arī pa pieguļošajiem mazākas nozīmes ceļiem ar dažādu militāro transportu, netraucējot transporta satiksmi.
Nacionālie bruņotie spēki aicina Kuldīgas novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.
Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju.
Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Kuldīgas un Saldus novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 26258505 vai rakstīt uz e-pastu  laura.petersone@mil.lv ,  vai personīgi ierasties vienībā - Kuldīgā, Ventspils ielā 102, vai Saldū, Striķu ielā 36, iepriekš sazinoties pa augstāk norādīto tālruņa numuru. 
Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā – zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv vai www.esizemessargs.lv.
ūt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.