Aizvērt

Četri auto esot nodedzināti aiz atriebības

2019. gada 13. maijā, 16:55
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Četri auto esot nodedzināti aiz atriebības
Kafejnīcas „Goldingen Room” īpašnieka Roalda Ciņa senlaicīgais „Ford”, kas jau bija kļuvis par daļu no Kuldīgas sejas, naktī nodedzināts savā ierastajā vietā Rātslaukumā. Cietis arī blakus nams. Otrs Ciņu ģimenes auto sadedzis pagalmā pie Kuldīgas katoļu baznīcas žoga.
Foto: „Kurzemnieks”
Naktī no svētdienas uz pirmdienu restorāna Goldingen Room līdzīpašnieka Roalda Ciņa ģimenei vienlaikus nodedzinātas četras automašīnas: divas Kuldīgas Rātslaukumā un divas Sabilē.
Pēc uzņēmēja domām, tas ir mēģinājums sena konflikta dēļ viņu izsist no ritma un morāli sagraut. Taču tas neesot izdevies: izjūtas esot lietišķas un vainīgais viņam zināms.

„Mēs skaidri zinām, ka Kuldīgā neesam īpaši gaidīti, bet par to sevišķi nesatraucamies,” saka R.Cinis. „Vainīgais jau var slēpties, bet dzīve ir tāda lieta, kas galu galā visu noliek savā vietā. Mums nekādu uztraukumu nav – tā bijusi viena cilvēka agonija. Viņš ir bankrotējis kā personība, partneri no viņa novērsušies. Lai Kuldīgā zināmās aprindās savu autoritāti atgūtu, viņš paveicis šādas darbības. Izmantojis piecus gadus vecu situāciju, kas mums ir atrisināta, bet viņš visu laiku negribēja to risināt.

Izjūtas nav briesmīgas. Protams, žēl, ka nodedzināta arī tā mašīna, kas kļuvusi par Kuldīgas simbolu. Cilvēki pie tās fotografējās, un tā jau tika identificēta ar pilsētu. Bet, tā kā mašīnu dedzināšanas tradīcija Kuldīgā ir diezgan stingri iedibināta, tas ir noticis atkal. Mašīna, protams, tiks atjaunota, jo simbols jāsaglabā. Tā jau ir servisā. Arī Kuldīgas tilts karā bija uzspridzināts, bet tas jau nenozīmē, ka tā palicis. Tas ir atjaunots, un cilvēki atkal par to priecājas.” Automašīnas bijušas apdrošinātas, tādēļ par izdevumiem uztraukuma neesot. Vienkārši viss jānokārto.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests apstiprina, ka naktī uz pirmdienu 3.00 saņemts izsaukums uz Avotu ielu Sabilē, kur dega automašīnas Mercedes Benz un Audi. Pēc stundas ugunsgrēks likvidēts. 3.13 saņemts izsaukums uz Baznīcas ielu Kuldīgā, kur dega Ford un divstāvu koka dzīvojamās mājas ārsiena (1 m2), 3.58 ugunsgrēks likvidēts. Bet 3.28 uz Baznīcas ielu saņemts otrs izsaukums, kur dega vieglā automašīna Mercedes Benz.

Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova informē, ka visās dedzināšanās ir aizdomas par ļaunprātību un ir sākts kriminālprocess.
Komentāri
Kuldidznieks
2019. gada 24. maijā, 16:48
Edgara rokraksts nav mainijies
Krists Gregors
2019. gada 18. maijā, 14:47
Lāb ka es nav LV savādāk atkal mani vainotu.
Nika
2019. gada 16. maijā, 18:39
!!!Ē Anton -Beidz Komentārus rakstīt Ingusa Benhena Vietā - Viņš Liels zēns , ja Gribēs Kaut ko uzrakstīt Darīs To bez Tavas palīdzības
Inguss benhens
2019. gada 16. maijā, 13:22
Tiesi tapat ka mans 530 bmw 05.00 nodega..
Džigan
2019. gada 15. maijā, 07:15
Nu varbūt Ciņa kungs beigs apjāt cilvēkus ar saviem murgainajiem biznesa plāniem izkrāpjot naudu no investoriem. Ne uz to trāpīja beidzot.
Bodzh
2019. gada 15. maijā, 00:31
Es ar nav vainigs. Es tai laika biju 905 gada parka
Cooldiga
2019. gada 15. maijā, 00:29
Kuldīgas mentūrā sen jau vajadzēja kārtīgu tīrīšanu. Viens otru piesedz un tapēc arī vainīgo nekad nav
Renārs
2019. gada 15. maijā, 00:02
Nesen tur biju kamer gaidijam pasakumu vel pagajam garam tam auto likās iepaidīgi, negods tiem kas to mašīnu sadedzināja
ku kuu
2019. gada 14. maijā, 22:40
Prasās pēc tīrīšanas vietējā policijā! Nodedzina auto un neviens neko nedara kaut gan visi zin, kuri ir tie kas dedzina
kabacis dārzā
2019. gada 14. maijā, 17:56
Veiksmi atjaunot to veco vāģ, feins aparāts. Bet nu ar dedzinātajiem tur bezcers konkrēts, katrs paksis jāapdrošin. Lieks ka visi Latvijs dedzinātāji tur sabraukuš uz palikšan, kā iziet āā, tā kaut kas deg.
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.