Aizvērt

Kad žurnālists atdod savas drēbes

2020. gada 1. februārī, 00:00
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Kad žurnālists atdod savas drēbes
Kuldīdznieks Valdis Dadzis ar izgriezumu no 1964. gada "Padomju Dzimtenes", kurā viņa fotogrāfija tapusi tā, kā nevienam pat prātā nevar ienākt.
Foto: Alberts Dinters
Kuldīdznieks Valdis Dadzis, izlasījis agrākā mūspuses žurnālista Andra Grīnberga atmiņas, uz redakciju atnesa 1964. gada "Padomju Dzimtenes" lappusi ar savu fotogrāfiju. Bet stāsts ir par to, cik attapīgs bijis žurnālists.
V.Dadzis atceras: „Es biju tikko atgriezies no armijas, dzīvoju Ēdolē, atnācu pie Grīnberga uz Padomju Dzimteni uz interviju. Tā bija saistīta ar Padomju Latvijas 24. gadadienu, un arī man bija 24 gadi. Grīnbergs paskatījās uz manām darba drēbēm un teica: „Vajadzētu kaut ko solīdāku.” Es atbildēju, ka tas nav tik vienkārši – jābrauc uz Ēdoli. Tātad to varēs tikai rīt. Viņš teica, ka vajagot šodien. Paskatījās uz sevi, uz mani un teica: „Visu nost!” Es uzģērbu viņa kreklu, kaklasaiti un žaketi, un viņš puspliks mani tādu nofotografēja. Piecu minūšu laikā viss bija nokārtots.”

Kopš 1992. gada V.Dadzis dzīvo Kuldīgā, visus gadus nostrādājis Lauktehnikā. Reiz savā pastkastītē atradis šo avīzi: „Jau biju aizmirsis. Kāds 41 gadu to bija glabājis.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.