Aizvērt

Dana Reizniece-Ozola būs FIDE rīkotājdirektore

2021. gada 5. janvārī, 09:15
Raksta autors: Inta Jansone
Dana Reizniece-Ozola būs FIDE rīkotājdirektore
Šaha lielmeistare, līdzšinējā Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola pirmās zināšanas šahā ieguvusi Kuldīgas novada sporta skolā un līdz pat šodienai regulāri piedalījusies sacensībās.
Foto: D.Reiznieces-Ozolas arhīva foto
Novadniece Dana Reizniece-Ozola nolēmusi nolikt 13. Saeimas deputātes mandātu, jo ir pieņēmusi piedāvājumu kļūt par Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) rīkotājdirektori un valdes priekšsēža vietnieci.
Piedāvājums izteikts jau pirms kāda laika, bet lēmums ticis ļoti apdomāts. „Apsvēru visus plusus un mīnusus. Nolēmu nolikt deputātes mandātu, lai darbam FIDE varētu veltīt visu laiku,” "Kurzemniekam" telefonsarunā pirmdien sacīja D.Reizniece-Ozola, piebilstot, ka ir labi no politikas paiet malā, lai iegūtu jaunu skatījumu.

FIDE apvieno 190 valstu federācijas un desmitiem miljonu sportistu. Tā ir lielākā un ietekmīgākā šaha organizācija pasaulē. „Tas ir ļoti augsts novērtējums ne tikai man, bet arī mūsu valsts šaha tradīcijām. FIDE rīkotājdirektores amats ir viens no augstākajiem, kāds Latvijai kādā starptautiskā sporta organizācijā bijis. Tā ir lieliska iespēja nest mūsu sporta vārdu pasaulē,” saka D.Reizniece-Ozola. Viņa bijusi četrkārtēja Latvijas un divkārtēja Eiropas čempione, pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvēja, Eiropas Šaha savienības viceprezidente.

Viņas pirmais darbs jaunajā amatā būs iepazīt situāciju, ar komisijām pārrunāt projektus: „Vēlos, lai Šaha federāciju uzver ne tikai kā organizāciju, kas rīko sacensībās un atbalsta profesionālos sportistus, bet arī kā sociāli atbildīgu institūciju, kas veicina, piemēram, šaha mācīšanu skolās.”

Novadniece joprojām paliks Latvijas Zemnieku savienības biedre. Pēdējie desmit gadi saistīti ar politiku, un vēlētājiem Dana saka paldies par uzticību: „Viņu atbalsts ļāvis kopā paveikt Latvijai nozīmīgus darbus: atvērt gāzes tirgu, pasargāt cilvēkus no ātro kredītu jūga, ieviest 0% uzņēmumu ienākuma nodokli reinvestētajai peļņai, mazināt ēnu ekonomiku. Ar pilnu atdevi esmu strādājusi gan valdībā, gan Saeimā, pozīcijā un opozīcijā.” 

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.