Aizvērt

Latvijas kauss mūsu Kristam Neilandam

2020. gada 8. maijā, 04:10
Raksta autors: Inta Jansone
Latvijas kauss mūsu Kristam Neilandam
Latvijas kausa izcīņā šosejas riteņbraukšanā digitālajā programmā Zwift kuldīdznieks Krists Neilands piedalījās, braucot uz trenažiera privātmājā Priedainē. Viņš rāda: „Datorā var redzēt, cik ātri minu pedāļus, cik ātri kustos.”
Foto: Lāsma Reimane
„Finišs bija smags, bet aizraujošs,” tā kuldīdznieks Krists Neilands sacīja par uzvaru "Veloprofa" Latvijas kausa izcīņā šosejas riteņbraukšanā, kas trešdienas vakarā notika digitālajā platformā "Zwift".
Virtuālo sacensību pēdējā kilometrā riteņbraucējam Mārtiņam Blūmam izdevās no K.Neilanda un Toma Skujiņa atrauties. „Finiša spurtā, cīnoties plecu pie pleca ar Tomu, mums izdevās Mārtiņu panākt, un beigās man arī izdevās izcīnīt uzvaru,” stāsta Krists. Otrajā vietā ierindojās T.Skujiņš, trešajā – M.Blūms.

Kamēr nav iespējas rīkot īstas sacensības, Riteņbraukšanas federācija un veikals "Veloprofs" apvienoja spēkus un Latvijas kausa sacensības noorganizēja digitālajā programmā "Zwift". Sportisti katrs savā mājvietā brauca ar velosipēdu, kas novietots uz velotrenažiera. Vairākos apļos bija jāpieveic 40 km pa Austrijas pilsētas Insbrukas ielām un apkārtnes ceļiem. Piedalījās 70 riteņbraucēju.

„Lai arī šīs ir virtuālas sacensības, ir azarts un vēlme pacīnīties ar citiem,” saka K.Neilands. „Šo trenažieri izmantojam treniņos, arī sliktos laika apstākļos. Tomēr man labāk ir izbraukt sešas stundas laukā nekā stundu virtuālajā vidē.” Treniņos Krists strādā tik daudz, lai sevi uzturētu formā: „Bet nu ir zināms kalendārs, un sezona atsāksies 1. augustā. Ir mērķis, kam gatavoties.”

Dienu iepriekš kuldīdznieks tādā pašā veidā finišēja 18. vietā labdarības sacensībās "Tour for All". To mērķis – iegūt ziedojumus organizācijai "Ārsti bez robežām". Riteņbraucējiem bija jāpieveic 46,32 km distance pa Ričmondas bruģa kāpuma apli ASV.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.