Aizvērt

Iecerētas Latvijas mēroga motosacensības

2020. gada 30. aprīlī, 05:56
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Iecerētas Latvijas mēroga motosacensības
Normunds Sproģis ar dēlu Kristeru, kurš mācās V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas 8. klasē un otro gadu motokrosā darbojas Vilgāles karjerā "Siliņi".
Foto: Jolanta Hercenberga
„Kurmāles pagasta Vilgāles karjerā "Siliņi" izveidotā mototrase ir izcila vairāku kritēriju dēļ. Tā ir viena no garākajām šaipusē un ar interesantu reljefu. Mēs to pilnveidojam, sportisti trenējas. Nākotnē rīkosim Latvijas mēroga sacensības,” stāsta kuldīdznieks Normunds Sproģis.
Pats viņš motosportā darbojies pirms daudziem gadiem, tagad ar labiem rezultātiem piedalās spēka trīscīņas jeb pauerliftinga sacensībās Latvijā un ārpus tās. Sports ir Normunda aizraušanās, un, tā kā motosportā trenējas dēls Kristers, tēvs iesaistās trases uzturēšanā. Tiek kalti arī tālejoši plāni.

„Šī ir viena no grūtākajām trasēm šaipusē, tādēļ daudzi sportisti brauc trenēties. Tās garums ir 2,3 km, un te ir četri lieli kalni. Trasi pirms septiņiem astoņiem gadiem iesāka veidot kuldīdznieks Ojārs Šteins, kādu brīdi tā bija iznomāta Imantam Kārkliņam, kura dēls brauca motokrosā. Nu to uzturam mēs ar Ojāru,” stāsta Normunds. „Izveidojām biedrību Kursa, lai varētu iesaistīties projektos un uz kādu atbalstu pretendēt, bet pagaidām trases uzturēšana ir pašu sportistu ziņā. Ar savu tehniku palīdz vietējais amatiersportists Matīss Skrudze, arī uzņēmums "Amazone".

Sportistu atsauksmes par trasi ir ļoti labas. Tā ir unikāla ar to, ka pat rudenī un ziemā nav dubļu, kā tas mēdz būt citās tuvumā esošajās, kas veidotas uz cietzemes. Tās rudenī slēdz, bet te var trenēties arī ziemā. Ar Ojāru esam iecerējuši rīkot plašākas sacensības. Bija atbraukuši pārstāvji no Ventspils, sacīja, ka trases platums atļauj un tā atbilst Latvijas Automobiļu federācijas noteikumiem.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.