Aizvērt

Emocijas un atmosfēra – "Katrīnas kausa" veiksmes atslēga

2020. gada 21. janvārī, 06:00
Raksta autors: Inta Jansone
Emocijas un atmosfēra – "Katrīnas kausa" veiksmes atslēga
Skrien 1000 metru dalībnieki, priekšgalā kuldīdznieks Uģis Jocis.
Foto: Alberts Dinters
Desmitajā "Kuldīgas Katrīnas kausā" par labiem rezultātiem sacentās 158 sportisti no 12 valstīm, Latvijas vieglatlēti izcīnīja trīs uzvaras: mājinieks Uģis Jocis 1000 metros, Iļja Petrušenko 400 metros un Elvijs Misāns tāllēkšanā. Sportisti atzina, ka Kuldīgā startēt patīk, jo šeit var iegūt pozitīvas emocijas, ir patīkama atmosfēra un sasniegt augstvērtīgus rezultātus palīdz daudzie skatītāji.
VAIRĀKI PERSONĪGIE REKORDI

60 m sprintā vīriešiem uzvarēja igauņu sprinteris Henri Sai (6,84). Sievietēm finālskrējienā gandrīz tika labots sacensību rekords, kas pieder Sindijai Bukšai (7,34, rezultāts gūts pērn), bet šīs disciplīnas uzvarētājai Džinai Akpei-Mozesai no Īrijas pietrūka trīs sekundes simtdaļu (7,37). Sindijai šogad 2. vieta (7,51). No mājiniekiem 60 metros startēja Kristīne Grīnberga (8,21), bet novadnieks Mikus Pētersons (pārstāv gan Lāča sporta skolu, gan Kuldīgas novada sporta skolu) finišēja ar rezultātu 7,33. Jāpiemin, ka priekšskrējienā 60 metrus ātri noskrēja E.Misāns (6,94), bet, tā kā pirms tam bija uzvarējis tāllēkšanā, startēt finālskrējienā viņš atteicās.

Tāllēkšanā E.Misāna rezultāts – 7,50 m. Sievietēm šajā disciplīnā notika sīva cīņa starp Rūtu Kati Lasmani un britu tāllēcēju Rebeku Čepmenu. Rūtas Kates labākais lēciens bija 5,89 m, bet pēdējā lēcienā R.Čepmena viņu apsteidza par vienu centimetru (5,90 m).

400 metros uzvarēja un personīgo rezultātu uzrādīja I.Petrušenko (47,88). Sievietēm pirmā bija Kima Rozena no Nīderlandes (56,92).

1000 metros ar lielām ovācijām finišā tika sagaidīts mājinieks U.Jocis (2:26,64). Trešās vietas ieguvējs Oskars Bambals sasniedza jaunu Latvijas junioru rekordu telpās (2:28,00; U20). Sievietēm līdere bija Tatjana Šabanova no Baltkrievijas (2:42,88), un viešņai pietrūka pusminūtes, lai tiktu labots Līgas Velveres pērnais rekords, kas reizē ir manēžas rekords.

60 metru barjerskrējienā līderis bija Vitālijs Parahonka no Baltkrievijas. Viņš Katrīnas kausā divreiz laboja sacensību un manēžas rekordu: priekšskrējienā – 7,83, bet finālā – 7,81. Sievietēm uzvarēja Baltkrievijas sprintere Svjatlana Parahonka (8,22).

Augstlēkšanā sievietēm līderes gods Lietuvas sportistei Urtei Baikštītei (1,80 m). Kuldīgas novada sporta skolas audzēkne Krista Brasla ierindojās 5. vietā (1,60 m).

Kārtslēkšanā uzvarēja Eiriks Greibroks-Dolve no Norvēģijas (5,20 m). Kuldīdznieks Emīls Līdaka ar 3,60 m ieņēma 6. vietu.



Vairāk 21. janvāra Kurzemniekā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.