Aizvērt

Divas starptautiskas sacīkstes

2020. gada 7. janvārī, 00:00
Raksta autors: Inta Jansone
Divas starptautiskas sacīkstes
Ziemassvētku turnīrā Kuldīgā šahistei Ancei Reihai vecākajā grupā 3. vieta.
Foto: Gunāra Gertnera arhīvs
Tradicionālajās pirmo šaha treneru Alberta Grandberga un Jāņa Vilerta piemiņas sacensībās un Ziemassvētku turnīrā Kuldīgā sacentušies ne vien Latvijas, bet arī Lietuvas un Krievijas pārstāvji.
PIEMIŅAS TURNĪRĀ

37 dalībnieku vidū bez kuldīdzniekiem bija arī spēlētāji no Liepājas, Ventspils, Sabiles, Saldus Pļaviņām, Rīgas, Viļņas un Maskavas apgabala.

Pēc astoņu partiju cīņām pirmo vietu ar sešiem punktiem izcīnījis mājinieks Jānis Āboliņš. Otrajā un trešajā vietā ar tikpat punktiem Jānis Isakovs (Ventspils) un Artūrs Feldmanis (Kuldīga). Sievietēm pirmā bija Marta Kāne, kurai seši punkti (3. vieta kopvērtējumā), otrā – Ilze Burkevica ar 4,5 punktiem (15. vieta kopvērtējumā), trešā ar 3,5 punktiem – liepājniece Valentīna Vainovska (25. vieta kopvērtējumā).

Senioriem grupā 60+ labākais bija Viktors Šteinbergs (Kuldīga). Viņam pieci punkti un 11. vieta kopvērtējumā. Labākā jaunieša balvu saņēma Artjoms Tolmačevs (Rīgas šaha skola), kurš ar pieciem punktiem 9. vietā. Labākā jauniete – Līva Vaivade (Kuldīga) ar četriem punktiem un 17. vietu.


ZIEMASSVĒTKU TURNĪRĀ

Tajā piedalījās 155 bērni un jaunieši: no Kuldīgas (35), Liepājas, Ventspils, Dundagas, Talsiem, Rīgas, Jūrmalas, Olaines, Šauļiem, Pluņģes, Maskavas un tās apgabala.

Vecākajā grupā labākajiem kuldīdzniekiem četri punkti no septiņiem – Raivo Šteinbergam (13. vieta), Kārlim Krūmiņam (18. vieta), Ancei Reihai (22. vieta kopvērtējumā un 3. vieta meitenēm). Vidējā grupā labākais rezultāts Nellijai Jēkabsonei, kura ar pieciem punktiem izcīnīja 11. vietu kopvērtējumā (4. vieta meitenēm). Jānim Krūmiņam 4,5 punkti (19. vieta). Četrus punktus izcīnīja Miķelis Kārlis Šteinbergs (21.), Roberts Šliters (25.) un Matejs Pētersons (29.). Jaunākajā grupā labākais bija Gustavs Blinds, kurš ar četriem punktiem ierindojās 10. vietā. Teofilam Jūrmalim 3,5 punkti un 17. vieta.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.