Aizvērt

Labākos apbalvo talismans Vilks

2019. gada 27. novembrī, 06:00
Raksta autors: Inta Jansone
Labākos apbalvo talismans Vilks
Uz Kuldīgu bija atbraucis Latvijas Futbola federācijas talismans Vilks. Attēlā tas kopā ar Kuldīgas pirmo komandu U11 grupā.
Foto: Vinetas Blāķes arhīvs
Kuldīgas kausa izcīņā futbolā U11 vecuma grupā mājinieku pirmā vienība izcīnīja bronzas godalgas, un arī to apsveica šī sporta veida talismans Vilks.
U11 grupas (dzim. 2008. g.) kausa izcīņā Kuldīgas novada sporta skola piedalījās ar divām komandām. Otrajā spēlēja gadu jaunāki puiši (2009. g. dzim.). Vēl piedalījās Talsi, Saldus, kā arī Grobiņas, Aizputes un Vaiņodes apvienotā komanda. Turnīram beidzoties, trim komandām bija vienāds punktu skaits. Visvairāk gūto vārtu dēļ pirmo vietu izcīnīja Talsi, otro – Saldus, bet trešo – Kuldīgas pirmā komanda. Otrajai kuldīdznieku vienībai 4. vieta, Grobiņai – 5.

„Kuldīgas pirmajai komandai izšķirošajās spēlēs bija tikai viens maiņas spēlētājs, jo pārējie dažādu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties. Komanda bija nogurusi, un pietrūka spēka, lai spēlētu labi. Pretinieki bieži mainījās, mūs apskrēja un biežāk uzvarēja fiziskajā divcīņā,” stāsta sporta skolas treneris Mareks Raihs. „Otrajai komandai mazliet pietrūka meistarības, lai pretiniekus apspēlētu, bet jāsaprot, ka viņi ir gadu jaunāki un bija jācīnās pret gadu vecākiem puišiem, kuri ir fiziski stiprāki. Šādos apstākļos meistarību ir demonstrēt grūtāk.

Protams, vienmēr gribas visus uzvarēt, bet šajā vecumā uzvarai kā mērķim jābūt tikai pašiem audzēkņiem. Trenerim galvenā ir spēlētāju attīstība un tikai tad uzvara. Tāpēc komandām dots uzdevums daudz spēlēt ar bumbu, no aizsardzības iziet ar īsajām piespēlēm, nebaidīties pretiniekus apspēlēt situācijās viens pret vienu. Spēlēt tikai rezultāta dēļ – šādas darbības nav vēlamas, jo bērni vēl tikai mācās, tāpēc daudz kļūdās. Pretinieki bumbu pārtver un sit pa mūsu vārtiem. Drošāk ir mest vārtsargam vai spēlētājiem sist bumbu uz priekšu, pacīnīties pie pretinieku vārtiem un gūt vārtus. Bet tāds futbols neattīsta tās kvalitātes, kādas šajā vecumā jāapgūst.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.