Aizvērt

„Ar 110% gandarījumu”

2019. gada 27. novembrī, 00:00
Raksta autors: Inta Jansone
„Ar 110% gandarījumu”
„Šogad beidzot piepildījās sapnis: četras sacensības, četri fināli un četri pjedestāli,” par autokrosa sezonu saka Kuldīgas sportists Jānis Grīnvalds.
Foto: Jāņa Grīnvalda arhīvs
Tāds ir Kuldīgas autosportista Jāņa Grīnvalda atzinums par aizvadīto sezonu, kas padevusies arī vairākiem citiem mūspuses braucējiem, gūstot dažāda kaluma medaļas.
Klasē D 2000 čempions ir Arnis Dreimanis (Skrunda), 3. vietā Andris Ibergs (Kuldīga). Klasē D 2000 Super Jānis Grīnvalds 2. vietā, Raivis Ruiķis (Snēpele) – 3. Minibagiju klasē čempions ir Renārs Rungevics (Kuldīga).

Šogad sportisti piedalījušies kluba Dienvidkurzeme rīkotajās autokrosa sacensības: Priekules trasē (25. maijā), Akmenē, Lietuvā (8. jūnijā un 7. jūlijā), noslēgumā Priekulē (22. septembrī). „Beidzot piepildījās sapnis: četras sacensības, četri fināli un četri pjedestāli,” saka J.Grīnvalds. Pirmajās sacīkstēs nav izticis bez piedzīvojumiem, bet rezultātā 2. vieta. „Otrajās bija tehnikas defekts. Startā vienlaicīgi ieslēdzās divi pārnesumi – kamēr izdevās auto izkustināt, visi jau bija gabalā. Ar mehāniķiem atradām problēmai pieeju. Finālā – starts no trešās rindas. Sākumā biju 9. vietā, pirmajā aplī jau pakāpos uz 4. vietu. Izmantojot elkoņus, apdzinu vēl divus konkurentus un biju otrais – šo pozīciju noturēju līdz beigām. Tās manā autokrosista karjerā bija vislabākās sacensības, kas ilgi paliks atmiņā.”

Dodoties uz trešajām, Jānis bijis kopvērtējuma līderis. „Te bija starts no pirmās rindas. Pēc pirmajiem līkumiem ierindojos 2. vietā, cīņā par uzvaru kopvērtējumā konkurentu noturot aiz sevis. Līdz brīdim, kad bija jādodas pēdējā aplī, priekšā braucošais kļūdījās, un es izmantoju izdevību un nokļuvu pirmajā vietā, bet cīņas karstumā nepamanīju dzelteno karogu (apdzenot šajā zonā, sportists tiek mainīts vietām ar apdzīto). Tajā brīdī viņam garām paspruka arī mans konkurents. Pēc tiesneša lēmuma man 3. vieta, 2. vietā – apdzītais, un uzvaru uzdāvināju konkurentam lietuvietim. Uz pēdējām sacensībām devos vairs tikai ar divu punktu pārsvaru. Jau tad zināju: kurš finišā būs augstākā vietā, tas uzvarēs.”

Priekulē J.Grīnvalds treniņos bijis ātrākais, un tas devis cerību uz labu rezultātu arī sacensībās. „Cīņas bija karstas: vienubrīd trešā vieta, tad pirmā. Finālā no iekšmalas izvirzījos vadībā. Starta burzmā aiz manis bija Lietuvas konkurents, un pēc diviem apļiem ar pārdrošu manevru viņš bija man garām. Tehnika viņam jaudīgāka. Visas sezonas laikā ar viņu katrās sacensībās cīnījāmies ritenis ritenī. Beigās piekāpos ar punkta deficītu.

Mūsu cīņa ar lietuvieti Edvinu Skripku bija šāda: 1. posmā man otrā, viņam ceturtā vieta; 2. posmā man 2., viņam 3., trešajā posmā man 3., viņam 1. vieta, pēdējā posmā man 2., viņam 1. vieta.

Uzvara bija tuvu, bet nevar jau visu gribēt vienā gadā – kaut kas jāatstāj arī citiem gadiem. Par sezonu paldies mehāniķim, ģimenei un atbalstītājiem! Bez jums tas nebūtu iespējams. Auto palicis vesels un par 99% jau gatavs nākamajai sezonai.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.