Aizvērt

Andris Treimanis tiesā Pasaules kausa finālu

2019. gada 22. novembrī, 00:00
Raksta autors: Inta Jansone
Andris Treimanis tiesā Pasaules kausa finālu
Foto: Andra Treimaņa arhīvs
Latvijas futbola tiesneša, kuldīdznieka Andra Treimaņa komanda nesen atgriezusies no Brazīlijas, kur U17 grupā tā tiesāja Pasaules kausa izcīņas finālspēli starp mājiniekiem un Meksiku.
Kausu izcīnīja Brazīlija, kas pretiniekus apsteidza ar 2:1. Kad brazīlieši spēles gaitā panākuši izlīdzinājumu un līdz beigām atlikušas septiņas minūtes, A.Treimanis noteicis 11 metru soda sitienu: „Tā bija nestandarta situācija. Bet, arī noskatoties videoatkārtojumu, tas bija jādara.” Finālspēli klātienē vērojušas daudzas augstu stāvošas personas, arī FIFA prezidents Džanni Infantīno un Brazīlijas futbola leģendas Kafu un Ronaldu.

„Pirms brauciena necerējām, ka mums būs gods tiesāt finālspēli,” Kurzemniekam sacīja A.Treimanis. „Tiesājām vienu spēli grupu turnīrā, arī astotdaļfināls mums bija uzticēts. Divās spēlēs pierādījām, ka esam kvalitatīvi tiesneši. Ir svarīgi, kādas komandas finālā tiekas. Piemēram, ja būtu kāda Eiropas komanda, mums nebūtu iespējas tiesāt. Tas tamdēļ, lai nebūtu interešu konflikta attiecībā uz to, ka tiesājam savu konfederāciju. Mums paveicās: Brazīlija ir Dienvidamerikā, Meksika – Ziemeļamerikā. Tur bija vajadzīgi neitrāli tiesneši.”

Latvijas tiesneši šajā valstī pavadījuši mēnesi. Sākumā vajadzējis adaptēties, jo laika atšķirība ir sešas stundas, bet dienā karstums 34–35 grādi. „Gāja diezgan smagi – jaunie čaļi skrien kā traki, un Brazīlijā futbols ir ļoti dinamisks. Arī mums bija jāskrien vairāk un ātrāk nekā kaut kur Eiropā, kur pieaugušie spēlē vairāk pārdomāti,” stāsta tiesnesis. „Lai gan futbolisti ir jauni, līmenis ir ļoti augsts. Daudzi faktiski jau pelna miljonus. Tie puiši nākotnē diktēs futbolu un būs pasaules komandu un klubu līderi.”

Latvijā mūsējie atgriezās 20. novembrī, bet jau nākamajā dienā devās uz Itāliju, kur Andra komanda tika uzaicināta uz trīs dienu topa tiesnešu semināru. „UEFA izveidojusi programmu, kurā mentori strādā kopā ar perspektīvajiem. Mūsu mentors Nikola Ricoli ir bijušais pasaules topa tiesnesis, kurš dalījās pieredzē, kā arī ieteica, ko mums savā darbā uzlabot.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.