Aizvērt

Sadala titulus

2019. gada 27. oktobrī, 00:00
Raksta autors: Janeta Turka, kluba Taka pārstāve
Sadala titulus
Kuldīgas novada atklātajā orientēšanās sporta čempionātā vīriešu grupas uzvarētāju trio ir Kristaps Bērziņš (Kuldīga), Rūdolfs Zērnis un Emīls Zērnis (Saldus).
Foto: Kristapa Bērziņa arhīva foto
Gaida Šūpulnieka piemiņas sacensībās orientēšanās sportā V50 grupā notika tas, kas vēl nebija pieredzēts: vienādu laiku uzrādīja Kuldīgas kluba Taka pārstāvis Pēteris Īvāns un Guntis Dude no Tērvetes novada Augstkalnes. Tā kā balva ir nedalāma, abi kungi vienojās, ka to glabās pārmaiņus pie viena un otra.

Šīs sacīkstes vienlaikus bija Kuldīgas novada atklātais čempionāts, un otro gadu tas norisinājās Padures pagasta Struņķukroga apkārtnē. Šoreiz distances vijās pa Tumšā valka un tā pieteku gravām, kas pārsteidza ne vienu vien dalībnieku, bet garākās distances aizveda līdz pat Lielā Nabes ezera krastam. 12 vecuma grupās startēja 100 dalībnieku – kuldīdznieki un viesi, iesācēji un pieredzējuši sportisti, tostarp vairākus gadus sacensībām uzticīgie. Bērni un jaunieši stājās līdzās vecmeistariem, un tas pierāda, ka orientēšanās ir sporta veids visiem.

Virsvadība arī šogad kluba Taka prezidenta rokās – Jānis Pētersons, viņš arī jaunās orientēšanās kartes autors, plānoja distances un izlika kontrolpunktus, bet palīdzēja Jānis Turks. Galvenā tiesneša lomā P. Īvāns. Kuldīgas novada čempiona tituls iegūts desmit vecuma grupās. Šogad jaunums: līdzās visspēcīgākajām vīriešu un sieviešu grupām bija arī B grupa ar īsākām distancēm tautai, kurā šāds tituls netiek piešķirts.

Savukārt V50 grupā līdzās čempionātam notika sacensības par G.Šūpulnieka piemiņas balvu. Nestartējot pēdējo divu gadu balvas ieguvējam Jānim Virbulim, jau bija skaidrs, ka uz gadu tai būs jauns saimnieks. Cīņa bija sīva līdz pat pēdējiem metriem un sekundēm, bet iznākums visiem negaidīts – P.Īvānam un G.Dudem vienāds laiks. Trešajā vietā Takas pārstāvis Rainers Meiers.

Arī visstiprākajās grupās sacīkstes solījās būs spraigas – ne vien daudz dalībnieku, bet arī spēcīga konkurence. Vīriešiem lieli pārsteigumi izpalika – uzvara Latvijas orientēšanās izlases līderim Rūdolfam Zērnim, kas pārstāv klubu Saldus. Nedaudz vairāk kā divas minūtes viņam piekāpās mūsu pašu spēcīgākais sportists Kristaps Bērziņš, bet trešā vieta vēl vienam Saldus pārstāvim Emīlam Zērnim. Sieviešu grupā negaidīti uzvarēja Takas pārstāve Dace Traniņa, kurai sekoja kluba biedrenes Līga Virbule un Mārīte Bērziņa.

Kā atzina vairāki dalībnieki, šī oktobra svētdiena ar skaisto laiku, interesantajām distancēm un jauko atmosfēru bijis labs noslēgums orientēšanās sporta sezonai. Par to mums kā organizatoriem liels prieks. Paldies visiem dalībniekiem, kluba biedriem un draugiem! Kuldīgas tūrisma un orientēšanās klubs pateicību par atbalstu izsaka arī sporta skolai un novada domei.


Rezultāti

S11 1. Auguste Zīle (Alnis, Jelgava) 2. Emīlija Pētersone (Taka), 3. Elīza Zgirska (Liepāja).
V14 1. Rainers Balodis (Ziemeļkurzeme), 2. Larss Anderss Luiks (Kāpa), 3. Ralfs Bethers (DR-Krasts).
S18 1. Māra Segliņa (Jelgava), 2. Kristīne Čakle (Ziemeļkurzeme).
V18 1. Jēkabs Segliņš (Jelgava), 2. Dāniels Ziemelis (Ziemeļkurzeme), 3. Toms Jaunzemis (DR-Krasts).
S 1. Dace Traniņa, 2. Līga Virbule, 3. Mārīte Bērziņa (visas trīs no Takas)
V 1. Rūdolfs Zērnis (Saldus), 2. Kristaps Bērziņš (Taka), 3. Emīls Zērnis (Saldus).
S50 1. Iveta Priedīte (Saldus), 2. Silvija Penkule (Saldus), 3. Skaidrīte Otaņķe (Taka).
V50 1. Guntis Dude (Augstkalne), 1. Pēteris Īvāns (Taka), 3. Rainers Meiers (Taka).
S65 1. Māra Plaude (DR-Krasts), 2. Māra Bolšteina (Alnis), 3. Ilga Elksnīte (Sprīdītis).
V65 1. Miervaldis Bušs (Alnis), 2. Arvīds Teteris (Taka), 3. Andris Elksnītis (Sprīdītis).
VB 1. Artūrs Ķeris (Taka), 2. Madars Jansons (Saldus), 3. Jānis Mellups (DR-Krasts).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.