Aizvērt

Krievija draud apšaudīt NATO ieroču piegādi

2022. gada 13. martā, 15:57
Raksta autors: Alberts Dinters
Krievija draud apšaudīt NATO ieroču piegādi
Ziņu aģentūra “UNIAN”: 16 kara dienās Ukrainā bojā gājuši 79, bet ievainoti gandrīz 100 bērnu.
Foto: Foto: “UNIAN” arhīva foto
Krievijas armija izmisīgi cenšas virzīties uz priekšu un aplenkt Kijivu. Šajā rītā bombardēšanu piedzīvoja arī Ļviva, kura līdz šim bija relatīvi drošībā. Naktī militāro bāzi tur izšautas vismaz astoņas raķetes.
- Ukraina apstiprinājusi, ka divu nedēļu laikā krituši aptuveni 1300 Ukrainas karavīru, bet patiesais skaits, visticamāk, ir lielāks.

- Ukrainas armija atstājusi Volnovahu. To sestdien paziņojis Doņeckas apgabala administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.

- Okupanti gatavojās Hersonā izsludināt referendumu, lai to pasludinātu par atsevišķu republiku “XHP” jeb Hersonas Tautas Republiku, bet viņu mēģinājums izgāzās. Hersonas apgabala deputāti: “Hersona ir Ukraina! Nekādas pseidorepublikas nebūs!”

- “PayPal” no 18. marta iesaldēs visu Krievijas iedzīvotāju elektroniskos makus.

- Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā saņemti 1475 pieteikumi par iestāšanos Zemessardzē.

- Bosnijas serbi pauduši atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā.

- Okupanti nolaupītā Melitopoles mēra vietā iecēluši ielikteni Gaļinu Daniļčenko.

- Atklājies, ka agresori 11. martā šāvuši uz evakuācijas kolonnu, kurā bija sievietes un bērni. Septiņi cilvēki gājuši bojā.

- NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs atkārtoti brīdinājis Krieviju, ka uzbrukums NATO kolonnai, kura Ukrainai piegādās ieročus, tiks uzskatīts par uzbrukumu NATO un tiks iedarbināts 5. pants. Jau iepriekš Krievija piedraudējusi uzbrukt ārvalstu ieroču konvojiem, ja tie tiks piegādāti Ukrainai. Šis Krievijas Ārlietu ministra vietnieka Sergeja Rjabkova paziņojums palielina tiešu risku Maskavas un NATO konfrontācijai.

- Moldova lielā bēgļu pieplūduma dēļ lūdz starptautisku palīdzību. Tās robežu no Ukrainas puses šķērsojuši 270 tūkstoši cilvēku, no kuriem vairāk nekā 100 tūkstoši nolēmuši palikt Moldovā.

- Sestdien britu Aizsardzības ministrija ziņoja, ka iebrucēju galvenie spēki atrodas 25 kilometru attālumā no Kijivas centra.

- “Kyiv Independent”: “Svētdien Krievijas armija apšaudījuši Ļvivu. Triecieni vērsti pret militāro bāzi, Starptautisko miera uzturēšanas un drošības centru. Tā ir liela militārā bāze, kas ietver apmācību centru miera uzturēšanas misiju karavīriem.”

- Ukrainas Ģenerālštābs: “Baltkrievijas slimnīcās, kur ārstējas liels skaits ievainoto Krievijas karavīru, pietrūkst asiņu.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.