Aizvērt

Ukraiņi turpina okupantus iznīcināt

2022. gada 12. martā, 15:41
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Ukraiņi turpina okupantus iznīcināt
Pēc Krievijas okupantu uzbrukuma atkal aizdegusies Ukrainai naftas bāze Vasiļkivā.
Foto: Ukrainas ziņu aģentūras Unian arhīva foto
Karš Ukrainā notiek jau 17. dienu, un notikumu attīstībai līdzi seko visa pasaule. Parādās bažas, ka Krievija gatavojas Ukrainā lietot ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus.
- Šodien 17.00 Cēsu pils parkā sāksies Ukrainas atbalsta koncerts „Roks pret okupāciju”. Tā iniciatore ir kuldīdznieka Inta Ķergalvja vadītā grupa „Oranžās brīvdienas”, kas to rīko kopā ar Cēsu „Fonoklubu”. Uzstāsies arī „Pērkons”, „Dzelzs vilks”, „Inokentijs Mārpls”, „Queentessence” un Rihards Saule. Ukrainas cilvēkiem un bruņotajiem spēkiem varēs ziedot pa organizācijas „Ziedot.lv” tālr. 90006086. Tiešraidi varēs redzēt vairāku mediju vietnēs, kanāls „ReTV” to rādīs 19.00.

- Pirms pāris dienām Krievija nāca klajā ar kārtējiem meliem, ka Ukrainā ASV virsvadībā tiekot izstrādāti bioloģiskie ieroči. Tas rada aizvien lielāku satraukumu par to, ka Krievija pati varētu Ukrainā lietot ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus.

- Pēc Ukrainas gaisa spēku ziņām, no Baltkrievijas esot pacēlušās vairākas Krievijas militārās lidmašīnas, ielidojušas Ukrainas gaisa telpā, apmetušas loku un tad bombardējušas Baltkrievijas ciemu Kopani, kas atrodas Ukrainas pierobežā. Tiek uzskatīts, ka tā Krievija vēlas karā ievilkt arī Baltkrieviju, kuras armija līdz šim atteikusies piedalīties. Baltkrievija šo ziņu noliedz.

- Krievija apšaudījusi arī pilsētas Ukrainas rietumos – Luckas un Ivanofrankivskas lidostu.

- Ukrainas militārais izlūkdienests apgalvo, ka Putins devis pavēli Krievijas armijas ieņemtajā Čornobiļas atomelektrostacijā sarīkot teroraktu. Pasaule aizvien aktīvāk apspriež atomterorismu no Krievijas puses.

- Okupanti brutāli nolaupījuši Melitopoles mēru Ivanu Fjodorovu, kurš tobrīd darbojās pilsētas krīzes centrā. T.s. Luhanskas tautas republika pavēstījusi, ka viņš apsūdzēts par „terorismu”.

- Ukrainas armija ziņo, ka iznīcinājusi vēl vienu Krievijas armijas virsnieku. Šoreiz tas ir ģenerālmajors Andrejs Koļesņikovs.

- Maskava paziņojusi, ka kolonnas ar ārvalstu bruņojumu Ukrainai kļūs par Krievijas karaspēka likumīgajiem mērķiem. Iepriekš NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs Krieviju brīdināja, lai tā pat neiedomājas uzbrukt bruņojuma piegādes koridoriem, citādi NATO būs spiesta iedarbināt līguma 5. pantu.

- ASV prezidents Džo Baidens personīgi uzlicis veto reaktīvo lidmašīnu piegādei Ukrainai, jo nevēlas Putinu provocēt.

- Šodien Francijas un Vācijas vadītājs notur sarunas ar Krievijas vadoni Putinu, informē BBC.

- Eiropas Savienība pret Krieviju un Baltkrieviju nosaka jaunas sankcijas.

- Rīga izsmēlusi Ukrainas bēgļu izmitināšanas rezerves. Palīgā tiek aicinātas arī citas pašvaldības.

- Ukrainas Futbola federācija diskvalificē agrāko izlases leģendu, futbolistu Anatoliju Timoščuku, jo viņš nav nosodījis Krievijas iebrukumu vai atkāpies no trenera asistenta darba Sanktpēterburgas komandā „Zeņit”. Viņam uz mūžu aizliegts piedalīties spēlēs Ukrainā.

- Putins vērsies pret Federālo drošības dienestu, jo uzskata, ka viņam sniegta tikai tāda informācija, ko par svarīgu uzskatījis pats dienests.

- Polija savu armiju trīskāršos.

- „Facebook” atļaus nāves vēlējumus Putinam un Lukašenko. Ar šo izņēmuma lēmumu kompānija „Meta”, kam pieder vietnes „Facebook” un „Instagram”, Krieviju ir saniknojusi, un kaimiņzemē tās tiks slēgtas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.