Aizvērt

ASV atsakās no Krievijas naftas un gāzes

2022. gada 9. martā, 10:59
Raksta autors: Alberts Dinters
ASV atsakās no Krievijas naftas un gāzes
Krievijas armija turpina bombardēt Harkovu. Tikai no divām ēkām evakuēti 350 cilvēku.
Foto: Ukrainas Nacionālās policijas arhīva foto
Jau 14. dienu Ukrainā notiek karš, ko izraisījusi Krievija, iebrūkot kaimiņu zemē. Pēc ANO Augstā komisāra cilvēktiesību jautājumos biroja aplēsēm Ukrainā gājuši bojā 474 civiliedzīvotāji, bet vēl 861 guvis ievainojumus.
- BBC: „Pasaules Banka Ukrainai sniegs ārkārtas finansējumu – 723 miljonu dolāru, lai tā var izmaksāt budžeta iestāžu darbinieku algas, arī pensijas un pabalstus.” Starp finansētājvalstīm ir arī Latvija.

- Šajā grūtajā laikā ukraiņi nezaudē humora izjūtu. Nupat tie izveidojuši stiprāko armiju Top 10:
1. ASV
2. Ķīna
3. Mariupole
4. Harkiva
5. Kijiva
6. Mikolajiva
7. Čerņihiva
8. Vācija
9. Svirida Opanasenka zemnieku saimniecības bruņotie spēki
10. Čigāni ar traktoru

- Polija ir gatava savus iznīcinātājus „MIG-29", ko lūgusi Ukraina, nogādāt uz Ramšteinas ASV Gaisa spēku bāzi Vācijā, un nodot tos ASV rīcībā, lai tālāk tās, iespējams, nodotu Ukrainai. Savukārt ASV neuzskata, ka šāds Polijas priekšlikums ir iespējams. Tas nozīmē, ka neviena no pusēm nevēlas riskēt – no savas atbildības zonas pacelt gaisā lidmašīnas un nosūtīt tās uz Ukrainu, jo Krievija to varētu tulkot kā NATO iesaistīšanos karā.

- Kijivā ieradušies 40 tūkstoši brīvprātīgo. Tie ir pašreizējie un bijušie karavīri, kuri gatavi aizstāvēt Ukrainu. Starp viņiem ir vairāk nekā 500 kanādiešu, kuriem atļauts izveidot savu vienību.

- „Liga.net”: „Krievija turpina bombardēt Harkivas apgabalu. Kritiska situācija izveidojusies Izjumā, kuru par atteikumu padoties okupanti aplenkuši un iznīcina.”

- Mariupolē no dehidratācijas jeb ūdens trūkuma bojā gājusi sešus gadus veca meitenīte, kuras ķermenis atrasts zem mājas gruvešiem.

- Ukrainas Nacionālā policija sākusi vairāk nekā 1100 kriminālprocesu par Krievijas militārpersonu pastrādātajiem noziegumiem.

- Ukrainas prezidenta birojs ziņo, ka no daudz cietušās pilsētas Sumi 8. martā evakuēts vairāk nekā 5000 cilvēku un 1000 automašīnu.

- Savulaik gāztais, prokremliskais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs aicinājis pašreizējo prezidentu Volodimiru Zelenski beigt cīnīties. Jāatgādina, ka Maidana laikā 2014. gadā V.Janukovičs no Ukrainas bēga uz Krieviju un līdz pašreizējam iebrukumam par viņu nekas nebija dzirdams. V.Janukovičs tiek piesaukts kā iespējamais Kremļa ieliktenis Ukrainas prezidenta amatā, ja okupantiem izdotos varu gāzt.

- Gan vakar, gan šorīt vairākas starptautiskas kompānijas paziņojušas, ka vai nu pamet Krieviju, vai apstādina sadarbību. Starp tām ir „Shell”, „Rolex”, „KFC”, „Pepsi” un citas. Iedzīvotāji, padzirdējuši, ka arī „McDonalds” pārtrauc darbu, pie ātrās ēdināšanas uzņēmumiem stājās lielās rindās.

- ASV un Lielbritānija aizliedz Krievijas naftas un gāzes importu.

- Hakeru apvienība „Anonymous” atkal uzbrukusi Krievijas televīzijas kanāliem. Ierasto raidījumu vietā tajos rādīti kadri no kara Ukrainā.

- Japāna Ukrainas karavīriem piešķirs bruņuvestes, ķiveres, ziemas apģērbu, medikamentus un citas lietas.

- Ziņu aģentūra „Reuters” vēsta, ka no Krievijas armijas kontrolētās Černobiļas AES monitoringa sistēmām Starptautiskajai Atomenerģijas aģentūrai vairs nepienāk dati.

- Lai cīnītos pret okupantiem Ukrainā, kā brīvprātīgais turp devies Latvijas Saeimas deputāts Juris Jurašs.

- Odesieši visos laikos izcēlušies ar humora izjūtu. Arī šobrīd: „Valsts, kuras ģerbonī ir divgalvaina vista, nekad neuzvarēs valsti, kuras ģerbonī ir trīszaru dakša!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.