Aizvērt

Ukrainā ierodas Lielbritānijas brīvprātīgie

2022. gada 7. martā, 11:02
Raksta autors: Alberts Dinters
Ukrainā ierodas Lielbritānijas brīvprātīgie
Ukrainas pilsētā Irpiņā okupanti aizlieguši iedzīvotājiem iziet no mājām. Pilsēta jau trešo dienu ir bez siltuma, ūdens un elektrības.
Foto: „Unian” arhīva foto
Krievijas okupācijas spēki Ukrainā pastiprina apšaudi, kurā smagi cieš iedzīvotāji. Ukrainas Enerģētikas ministrija ziņo, ka tās dēļ bez elektrības palicis aptuveni 1000 apdzīvotu vietu, bez gāzes – ap 130 tūkstošiem iedzīvotāju.
- „Radio Svoboda” ziņo, ka pie Kijivas apgabala pilsētas Irpiņas okupantu spēki apšaudījuši iedzīvotājus, kuri centušies evakuēties. Nogalināti vismaz trīs cilvēki, no kuriem divi ir bērni. Svētdien arī citi avoti ziņoja, ka tie mierīgie iedzīvotāji, kuri vēlējās pilsētu pamest, tiek apšaudīti un nogalināti.

- Okupantu spēki ar raķetēm sabombardējuši Vinnicas lidostu Ukrainas centrālajā daļā.

- Krimas slimnīcas ir pilnas ar ievainotajiem Krievijas karavīriem.

- Laikraksts „Wall Street Journal”, atsaucoties uz četrām ASV amatpersonām, ziņo, ka Krievija karam Ukrainā vervē sīriešus, kuriem ir pieredze kaujās pilsētā.

- Krievijas Aizsardzības ministrija pavēlējusi kritušos karavīrus anonīmi aprakt brāļu kapos vai līķus iznīcināt, visiem saviem karavīriem atņemt personas dokumentus.

- Kremlis piedraudējis: ja kāda Ukrainas kaimiņvalsts uzņems Ukrainas gaisa spēkus, atļaujot izmantot savas lidostas, Krievija var uzskatīt, ka šī valsts iesaistījusies bruņotajā konfliktā.

- ASV devusi NATO valstīm zaļo gaismu nogādāt Ukrainā kaujas lidmašīnas. Tiek piesaukta Polija, kas PSRS laikā ražotās militārās lidmašīnas varētu atdot Ukrainai, to vietā ASV Polijai piegādātu mūsdienīgus lidaparātus, taču Polija no šāda darījuma atteikusies.

- Ukraina izdevusi orderi 23 Krievijas kultūras darbinieku arestam.  Starp viņiem ir kinorežisors, aktieris Ņikita Mihalkovs un dziedātājs Oļegs Gazmanovs. Abiem izvirzīta apsūdzība pēc Ukrainas krimināllikuma 110. panta 2. daļas par tādu darbību finansēšanu, kuru mērķis ir vardarbīgi gāzt konstitucionālo kārtību vai sagrābt valsts varu, mainīt Ukrainas robežas.

- Dienvidkoreja ieviesīs sankcijas pret Baltkrieviju.

- Krievijas mediju uzraugs turpina slēgt atlikušos kaut cik objektīvos medijus.

- Krievija sāk izplatīt dezinformāciju, ka Ukrainā tiek izstrādāta tā sauktā netīrā bumba jeb sprāgstviela, kas pildīta ar radioaktīviem materiāliem.

- Mūzikas straumēšanas vietne „Spotify” un vietne „Tik Tok” paziņo, ka darbību Krievijā pārtrauc.

- Hakeri uzlauzuši videoservisus „Wink” un „IVI”, vairākos Krievijas telekanālos palaižot pretkara aģitāciju.

- Medijs „Daily Beast” ziņo: Putina propagandisti sāk sūkstīties, ka savā telefonā saņem lavīnu ar fotogrāfijām, kurās redzami nogalinātie Krievijas karavīri.

- Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā saņemti 645 pieteikumi par iestāšanos Zemessardzē.

- Protestam pret šo karu pievienojies arī dziedātājs Stings, aktieris Džeks Nikolsons un citas pasaulē populāras personības.

- Dānija plāno atteikties no Krievijas gāzes.

- Krievijā pēc pretkara sprediķa svētdien arestēts mācītājs. Par iesaistīšanos protestos Krievijā arestēts vairāk nekā 13 000 cilvēku.

- Krievijas karaspēka agresijā kopš iebrukuma Ukrainā gājuši bojā 38 bērni un 71 ievainots.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.