Aizvērt

Krievija bloķē vietnes „Facebook” un „Twitter”

2022. gada 5. martā, 12:38
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Krievija bloķē vietnes „Facebook” un „Twitter”
Zaporižjas AES naktī uz piektdienu cieta apšaudē, un tās pirmā energobloka administratīvajā ēkā izcēlās ugunsgrēks.
Foto: Medija „Nexta” arhīva foto
Klāt jau desmitā diena, kopš Krievijas armija iebrukusi Ukrainā. Aizvien vairāk pasaulē zināmo uzņēmumu paziņo par biznesa pārtraukšanu Krievijā, sportistiem tiek aizliegts piedalīties starptautiskās sacensībās.
- Zaporižjas atomelektrostacija vakar bija galvenais temats pasaules medijos. Staciju Enerhodarā, kas apšaudīta naktī uz piektdienu un kur izcēlās ugunsgrēks, ko izdevās apdzēst, kontrolējot kadirovieši, kas pievienojušies Krievijas armijai. Ir nogalināti vairāki stacijas darbinieki, to paziņojis Ukrainas partijas „Tautas kalpi” vadītājs Deivids Arahamija. Tomēr spēkstacijas personāls kontrolē energobloku stāvokli, un radiācijas līmenis nav paaugstinājies, paziņojusi Ukrainas atomenerģijas aģentūra „Energoatom”. Taču Enerhodara palikusi bez apkures un siltā ūdens, jo kaujās cietusi siltumtrase no spēkstacijas. Notiek remonts.

- Krievijas Aizsardzības ministrija no sestdienas 9.00 (pēc Latvijas laika) Ukrainā izsludinājusi klusuma režīmu. Tas nozīmē atvērt humānos koridorus, lai dienvidaustrumos iedzīvotāji var pamest aplenktās pilsētas: Mariupoli un Volnovahu. Kā sacījis Mariupoles mērs, tas ļaus sākt atjaunot apgaismojumu, ūdensvadu un mobilos sakarus, nodrošināt ar pārtiku un medikamentiem. Evakuācija sākšoties 11.00. Doņeckas apgabala militārās administrācijas priekšnieks Pavlo Kirilenko apstiprinājis, ka no 9.00 Volnovahā un Mariupolē ugunspārtraukšanas režīms tiek ievērots un izstrādātas evakuācijas detaļas, informē aģentūra „LETA”.

- Lietuvas Ekonomikas ministrija aicina savas valsts uzņēmējus pārtraukt darbību Krievijā un Baltkrievijā.

- Ukrainā vairāki lielveikali sāka dzērienu ražotāja „Coca Cola” boikotu, jo tas turpināja produkciju izplatīt Krievijā, par ko kompānija izpelnījās asu visas pasaules nosodījumu. Tomēr naktī medijs „Nexta izplatījis ziņu, ka par darbības pārtraukšanu Krievijā esot paziņojuši uzņēmumi „Coca Cola” un „Danone”. To saka arī Ukrainas medijs „Ukraine24”. Oficiāla uzņēmumu paziņojuma pagaidām nav.

- Interneta maksājumu milzis „Paypal” paziņojis, ka aptur darbu Krievijā. Iepriekš serviss pārstāja pieņemt jaunus klientus, bet nu darbība apturēta pavisam.

- Rīgas dome to Antonijas ielas posmu, kurā atrodas Krievijas vēstniecība, pārdēvēs par Ukrainas neatkarības ielu. Tas ir posms no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai.

- Krievijā uz laiku darbību pārtraukusi ziņu aģentūra „BBC”.

- Zviedrijas laikraksta „Aftonbladet” pasūtītā aptauja liecina, ka 51% zviedru tagad atbalsta NATO. Janvārī to atbalstīja 42%.

- Šveice paziņojusi, ka līdzīgi Eiropas Savienībai pret Krieviju ieviesīs papildu sankcijas.

- CNN: „Putins sacījis, ka telefonsarunā ar Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko apspriedis Baltkrievijas interesi par piekļuvi Baltijas jūrai.”

- Lielbritānija gatavojas Krievijas oligarhu īpašumos izmitināt bēgļus no Ukrainas.

- Krievijas bagātniekiem jauns trieciens. Itālija piektdien arestējusi metalurģijas milža „Severstaļ” īpašnieka Alekseja Mordašova 65 miljonus vērto jahtu.

- Publiskots video, kā pie Kijevas apšaudē nokļuvusi telekanāla „Sky News” filmēšanas grupa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.