Aizvērt

Atomelektrostacijā izceļas ugunsgrēks

2022. gada 4. martā, 11:31
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Atomelektrostacijā izceļas ugunsgrēks
Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko pēc Zaporižjas atomelektrostacijas apšaudes aicinājis NATO iesaistīties. Viņš uzsvēris, ka Eiropas lielākā kodolspēkstacija tiek apšaudīta ar tankiem un bombardēta no gaisa.
Foto: Ziņu aģentūras „Unian” arhīva foto
Ukrainas neatkarības kara 9. diena. Šorīt visa pasaule ar aizturētu elpu sekoja līdzi notikumiem Ukrainā, jo tika saņemta ziņa, ka apšaudē izcēlies ugunsgrēks Zaporižjas atomelektrosatacijā. Dega mācību un treniņu korpuss, kuru liesmas skārušas 2000 kvadrātmetros. Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests ziņo, ka īsi pirms sešiem no rīta ugunsgrēks lokalizēts un nodzēsts.
- Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra radiācijas līmeņa izmaiņas nav novērojusi. Arī Latvijas Valsts vides dienests savā tvitera kontā informējis, ka paaugstināta radiācija nav konstatēta. Dati par mērījumiem ir publiski pieejami, norāda vides dienests.

- Krievijas karaspēks nopostījis arī Sumu apgabala Ohtirkas pilsētas termoelektrostaciju. Sumu apgabala militārās administrācijas vadītājs Dmitro Živickis: „Cilvēki no pilsētas steidzami jāevakuē. Pēc diennakts daudzdzīvokļu mājas pārvērtīsies par aukstu akmens slazdu bez ūdens, gaismas un elektrības.”

- Vakar beidzās Krievijas un Ukrainas delegācijas kārtējās pamiera sarunas. Vienīgais, par ko pusēm izdevies vienoties: izveidot humāno koridoru, lai no vissmagāk cietušajām vietām evakuētu iedzīvotājus un varētu piegādāt pārtiku un zāles.

- Uz Ukrainu devušies Hāgas Starptautiskās krimināltiesas izmeklētāji, kuri izmeklēs kara noziegumus.

- Krievijā darbu pārtraukuši pēdējie neatkarīgie mediji. Varasiestādes jau iepriekš prasīja ierobežot piekļuvi televīzijas kanālam „Doždj” un radiostacijai „Eho Moskvi”, jo tie izplatot „viltus ziņas”. „Doždj” uz laiku darbību pārtraucis, ceturtdien paziņoja kanāla ģenerāldirektore Nataļja Sindejeva, skaidrojot to ar gaidāmo likumu, kas par patiesības paušanu paredz 15 gadu cietumsodu. „Doždj” atvadījās ar P.Čaikovska baletu „Gulbju ezers”, kas padomju laikā tika rādīts ikreiz, kad bija miris kāds komunistiskās PSRS vadītājs. Vairāki redakcijas darbinieki Krieviju pametuši. Ceturtdien direktoru padome nolēmusi slēgt arī radiostaciju „Eho Moskvi” un tās tīmekļa vietni.

- Novērots, ka daudziem ir problēmas arī ar vietnes „Twitter”lietošanu.

- Gruzija un Moldova vērsušās Eiropas Parlamentā ar lūgumu steidzamības kārtā uzņemt tās Eiropas Savienībā.

- Kanāda pieprasījusi Krieviju izslēgt no Interpola.

-„Airbnb” apstādina darbību Krievijā. „Airbnb” ir pasaules lielākais serviss, ar kura palīdzību tūristi var atrast mītnes visā pasaulē. Savukārt sociālajos tīklos parādījusies ierosme šajā servisā rezervēt naktsmītnes Ukrainā un sazināties ar to īpašniekiem – tūristi turp nedosies, taču cer šādi finansiāli atbalstīt cilvēkus Ukrainā.

- Vācija konfiscē krievu oligarham Ališeram Usmanovam piederošo, 600 miljonus vērto superjahtu.

- Ukrainas ziņu aģentūra publicējusi foto no Rīgas: viesnīcā „Radisson” klientiem pasniegta kafija, uz kuras ar garšvielām izveidots vai nu Ukrainas ģerbonis, vai uzraksts „Krievu karakuģi, ej d***”.

- Portāls LA.lv ziņo, ka uzņēmuma „Transparent Business” vadītājs, krievu uzņēmējs Aleksandrs Konanihins izsludinājis miljona dolāru atlīdzību par Krievijas diktatora Vladimira Putina aizturēšanu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.