Aizvērt

Ukraina turpina varonīgi aizstāvēties

2022. gada 3. martā, 11:16
Raksta autors: Alberts Dinters
Ukraina turpina varonīgi aizstāvēties
Ukrainas pilsēta Hersona. Agresora izpostītās mājas un arī tam piederošā iznīcinātā militārā tehnika.
Foto: Ziņu aģentūras „Unian” arhīva foto
Jau nedēļu visa pasaule seko līdzi traģiskajiem notikumiem Ukrainā, kurā kopš 24. februāra ir iebrukusi Krievijas armija. Medijos jau sāk parādīties virsraksti, kuros apspriests Putina veselības stāvoklis, un daudzviet viņš tiek saukts ne vairs par Krievijas prezidentu, bet par diktatoru un kara noziedznieku.
- ANO atzinusi Krieviju par agresoru. No visām dalībvalstīm par to nobalsojusi 141. Neskaitot Krieviju, pret balsoja vēl četras (Baltkrievija, Ziemeļkoreja, Eritreja un Sīrija), bet 35 valstis, tostarp Ķīna, atturējušās.

- Zaporižjas atomelektrostacijas darbinieki un tās pilsētas Enerhodaras iedzīvotāji aizšķērsojuši ceļu un nav ielaiduši okupantu tehniku. Tas notiek ļoti daudzās pilsētās, kurās grib ienākt okupanti. Ļaudis pat kailām rokām un visiem iespējamajiem līdzekļiem bloķē ceļus, ceļ barikādes.

- Hersonu ieņēmuši okupanti, pilsētas mērs ziņo par humāno katastrofu pilsētā un lūdz nodrošināt zaļo koridoru”, lai no pilsētas izvestu kritušos, ievainotos un nogādātu pilsētā medikamentus, pārtiku.

- Ukrainas bruņoto spēku rīcībā nonākuši Krievijas Melnās jūras flotes vienības dokumenti, no kuriem izriet, ka karu Ukrainā Kremlis iecerējis pabeigt 15 diennaktīs – no 20. februāra līdz 6. martam.

- Ukraina paziņojusi, ka nogalināto iebrucēju skaits kopš ofensīvas sākuma sasniedzis aptuveni 9000. Krievija atzinusi vien 500 karavīru bojāeju. Šie dati nav neatkarīgi pārbaudāmi, bet, piemēram, Lielbritānijas Aizsardzības ministrija uzskata, ka Krievija patiešām ir cietusi smagus zaudējumus.

- Medijos ziņo, ka Putins vēloties Ukrainas prezidenta amatā iecelt 2014. gadā gāzto un uz Krieviju aizbēgušo Viktoru Janukoviču.

- Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs kārtējo reizi pārsteidz pasauli: „Krievija bija sankcijām gatava, bet Maskava pat iedomāties nevarēja, ka tās skars sportistus, žurnālistus, kultūras darbiniekus.”

- Pagaidām NATO sastāvā vēl neesošā Zviedrija un Somija no Krievijas saņēmušas vēstules ar pieprasījumu sniegt tai drošības garantijas. Četri Krievijas iznīcinātāji uz austrumiem no Gotlandes ielidojuši Zviedrijas gaisa telpā, ziņojuši Zviedrijas Bruņotie spēki.

- Aizvien vairāk starptautisko uzņēmumu paziņo, ka pārtrauc savu darbību Krievijā vai sadarbību ar to.

- No trešdienas Kremlim pietuvinātā repera Timati veikals „Black Star Wear” tirdzniecības centrā „Alfa” Rīgā tomēr ir slēgts.

- Organizācijai „Ziedot.lv” Ukrainas atbalstam no Latvijas saziedoti jau četri miljoni eiro.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.