Aizvērt

Hersonā un Harkivā turpinās sīvas cīņas

2022. gada 2. martā, 11:44
Raksta autors: Alberts Dinters
Hersonā un Harkivā turpinās sīvas cīņas
Ukrainas armija ik pa laikam okupantiem atņem bruņutehniku. Krievijas armijas bruņutransportieri „Osa” („Lapsene”) ukraiņi iekrauj evakuatorā.
Foto: Ziņu aģentūras „Unian” arhīva foto
Ukrainas neatkarības aizstāvēšanas kara septītā diena. Harkivā izsēžas Krievijas armijas desants, pilsētu bombardēšanā cieš iedzīvotāji, pasaules ekonomisko sankciju cilpa ap Putina kaklu savelkas ciešāk. „Kurzemnieks” apkopo ziņas par notikumiem Ukrainā un pasaules sabiedrības reakciju uz Krievijas sākto karu.

- Starptautiskās pētnieciskās žurnālistikas organizācija „Bellingcat” ziņo, ka Krievijas armija, apšaudot Ukrainas pilsētu dzīvojamos kvartālus, izmanto kasešu bumbas. Žurnālisti izpētījuši, ka tās ir sistēmas „BM-27”, „Uragan” un „Smerč”. Kasešu bumbas ir bīstamas, jo ne vienmēr nelielie lādiņi detonē, tie nomīnē lielu teritoriju, un nereti tos atrod bērni.

- Ukrainas mediji ziņo, ka vakar raķetes sprādzienā Harkivas vadības ēkā nogalināti desmit cilvēki.

- Vakardien okupanti ar raķetēm apšaudījuši televīzijas torni Kijevā. Sprādzienos bojā gājuši pieci cilvēki.

- Cīņai ar agresora armiju Ukrainā atgriezušies aptuveni 80 000 cilvēku.

- Ukrainas armija pie Harkivas sagrābusi uzreiz sešus jaunākos Krievijas tankus.

- Ļvivas alus darītava sāk ražot Molotova kokteiļus.

- Mēģinot attaisnot savus kara noziegumus, Krievija sākusi stāstīt: tai nav pieņemams, ka ASV kodolieroči atrodas Eiropā un šai valstij esot laiks atgriezties mājās.

- Krievija sola kritušo karavīru ģimenēm izmaksāt kompensāciju – 11 000 rubļu. Tas ir mazāk nekā 100 eiro. Tik augstu Krievija vērtē savu kareivju dzīvību.

- Interneta vietne „Instagram” bloķējusi visus 27 dezinformācijas ziņu kanāla „Russia Today” profilus Eiropā.

- Latvija nodos Ukrainai materiāltehniskos līdzekļus. Praktisku atbalstu piedāvājis vairāk nekā tūkstotis Latvijas uzņēmumu.

- Vakar vakarā uz Ukrainu aizceļoja kārtējā humānās palīdzības krava no Kuldīgas.

- Rīgas tirdzniecības centra „Alfa” vadība neredz iemeslu slēgt Krievijas reperim un Putina atbalstītājam Timati piederošo veikalu „Melnā zvaigzne”, kas tur tirgo apģērbu ar Krievijas armijas tematiku un Putina attēliem.

- Krievijā nenotiks šogad ieplānotais volejbola čempionāts vīriešiem. To paziņojusi Starptautiskā volejbola federācija.

- Eiropas Parlaments ir pieņēmis Ukrainas pieteikumu uzņemšanai Eiropas Savienībā, līdz ar to sākusies oficiālā uzņemšanas procedūra. Arī Ungārija to atbalsta.

- NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts tviterī: „Nu Krievijas pēdējie neatkarīgie mediji „TV Doždj” un „Eho Moskvi” ir aizliegti. Kādam p***a svilst!”

- Šveices ekonomikas ministrs Gijs Parmelēns TV intervijā informējis, ka Šveicē reģistrētais gāzesvada operators „Nord Stream 2 AG” atlaidis aptuveni 140 darbiniekus, uzņēmums pieteicis bankrotu. Tas ir Krievijas valsts enerģētikas milža „Gazprom” meitasuzņēmums.

- ASV paziņo, ka slēdz savu gaisa telpu Krievijas lidmašīnām.

- Šovakar 18.00 visās Latvijas pilsētās iedzīvotāji aicināti pulcēties protesta akcijās pret karu Ukrainā un paust nosodījumu agresoram Putinam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.