Aizvērt

Krievija bombardē Ukrainas pilsētas

2022. gada 1. martā, 14:14
Raksta autors: Alberts Dinters
Krievija bombardē Ukrainas pilsētas
Harkivas centrālais – Brīvības – laukums Ukrainā. Sprādziena sekas pēc tam, kad pilsētas administrācijas ēka trāpīja Krievijas armijas izšautā raķete.
Foto: Ukrainas ziņu aģentūras "Unian" arhīva foto
Ukrainas kara sestā diena. Okupācijas spēki sākuši bombardēt un aplenkt Harkivu, Kijeva joprojām turas, lai arī pie pilsētas atrodas Krievijas armijas kolonna aptuveni 64 kilometru garumā.
- Naktī sākās jauns uzbrukums Hersonai. Jaunākā Ukrainas mediju informācija liecina, ka okupanti cenšas pilsētu aplenkt. Papildus noticis šāviņa trieciens pa Harkivas vadības ēku Brīvības laukumā, sākotnēji zināms, ka cietuši seši cilvēki, tostarp bērns, bojāgājušo skaits tiek noskaidrots.

- Vācijas medijs „Deutsche Welle” atsaucoties uz ANO datiem ziņo, ka kopš Krievijas uzbrukuma sākuma Ukrainā gājuši bojā vairāk nekā 100 civiliedzīvotāju, bet vairāk nekā 300 ir ievainoti. Starp upuriem ir vismaz septiņi bērni.

- NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts tviterī: „Vēl viena asiņaina saule, vēl viena kara diena Ukrainā. Naktī uzbrukums Hersonai, Kremlis pievelk svaigus spēkus Kijevā, turpināsies Harkovas bumbošana. Somijā politiskā līmenī sākas sarunas par iestāšanos NATO. Krievijas ekonomika šajā ceturksnī saruks ar 20%.”

- Baltkrievijas autoritārais līderis Lukašenko paziņojis, ka pastiprinātā režīmā atrodas tās pretgaisa aizsardzība, lai „nepieļautu uzbrukumu Krievijas spēkiem no aizmugures.”

- Oficiāli neapstiprināta informācija liecina, ka Krievija Ukrainā vairākas reizes izmantojusi aizliegtās vakuumbumbas.

- Ukrainas mediji demonstrē video, kā iedzīvotāji, ar vieglo auto braucot garām okupantu tehnikai, apmētā to ar degšķidruma pudelēm jeb Molotova kokteiļiem.

- Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris apstiprinājis, ka trešais autobuss ar Latvijas valstspiederīgajiem vakar vēlu vakarā ir devies ceļā no Ukrainas un atrodas pie Ungārijas robežas.

- Sociālo mediju vietne „Only Fans” paziņojusi, ka atbalstīs Ukrainu un pārtrauks naudas izmaksu Krievijas modelēm, kā arī portāla nosaukumu iekrāsojis Ukrainas karoga krāsā.

- Eiropas Rokasbumbas federācija aizliegusi Krievijas un Baltkrievijas klubiem piedalīties turnīros Eiropā. Abām valstīm aizliegts arī piedalīties gaidāmajā hokeja čempionātā. Ja tā turpināsies, Krievijas sportisti drīz varēs sacensties vien savā starpā vai ar baltkrieviem.

- Arī Horvātija Ukrainai nosūtīs bruņojumu par 16,5 miljoniem eiro.

- Bulgārijas, Čehijas Igaunijas, Lietuvas, Latvijas Polijas, Slovākijas un Slovēnijas prezidents atbalsta Ukrainas uzņemšanu Eiropas Savienībā steidzamības kārtā.

- „Netflix” atsakās pakļauties Krievijas likumam un retranslēt Krievijas propagandas TV kanālus.

- Krievija kļuvusi par absolūto čempioni jeb to valsti, kuru visbiežāk ir pasūtījuši turp, kurp pat ķeizars iet ar kājām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.