Aizvērt

Putins = Hitlers

2022. gada 28. februārī, 12:16
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Putins = Hitlers
ASV žurnāls „The Time” starp Putinu un Hitleru atklāti liek vienādības zīmi. Jau 2014. gadā, kad Krievija Ukrainā iebruka pirmo reizi, Putins pārtapa par Putleru.
Foto: Žurnāla „The Time” arhīva foto
„Kurzemnieks” turpina sekot līdzi notikumiem Ukrainā un citur pasaulē un arī turpmāk divreiz dienā sniegs lasītājiem dienas galveno notikumu apskatu.
Krievijas karā pret Ukrainu pirmdien sākusies piektā diena. Naktī smagas kaujas aizvadītas Doņeckas apgabalā pie Mariupoles un Volnovahā. Okupantu rokās nonākusi Berdjanska, bet vietējās varasiestādes atteikušās sadarboties. Savukārt Krievijā iedzīvotāji stāv garās rindās pie bankām un steidz izņemt naudu ārvalstu valūtā.

- Ukrainas delegācija ieradusies uz robežas ar Baltkrieviju, lai tiktos ar Krievijas pārstāvjiem sarunās par kara izbeigšanu, bet lielas cerības uz tām neliek. Prezidenta birojs paziņojis, ka galvenais jautājums ir tūlītējs pamiers un karaspēka izvešana.

- Laikraksts „The Times” ziņo, ka Kijevā iesūtīti 400 algotņu no bēdīgi slavenās Krievijas privātās armijas „Vagner”. Viņu uzdevums ir nogalināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

- Okupētā Ukrainas dienvidaustrumu Zaporižjes apgabala Berdjanskā administratīvo ēku sagrābušie Krievijas karavīri nošāvuši vietējo iedzīvotāju, kurš atteicies dot telefonu. To vietnē „Telegram” ziņo administrācijas aizsardzības padomes pārstāvis Ivans Arefjevs.

- Agresora okupētajā Berdjanskā cilvēki no tankiem nebaidās – sanākuši kolonnas priekšā un dzied Ukrainas himnu. Zaporožjes apgabala Dņiprorudnes iedzīvotāju video redzams: pulkā stāvot uz ceļa, viņi panāk, ka Krievijas tehnika dodas prom. Pilsētas vadība ziņo, ka cilvēki taisa barikādes no tā, kas pa rokai, un dežurē, lai nelaistu pie dzelzceļa, bet arī saprot, ka apkārt sapulcēti lieli okupantu spēki.

- Bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pulkvedis Igors Rajevs LTV Rīta panorāmā akcentē, ka Krievijas artilērijas un smago raķešu izmantošana Ukrainas lielajās pilsētās ir tikai laika jautājums. Viņaprāt, galvenie mērķi ir aplenkt ukraiņu armijas daļu pie Luhanskas un Doņeckas, kā arī ieņemt Kijevu.

- Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko rietumus apsūdzējis, ka tie spiež Krieviju uz trešo pasaules karu.

- Krievijas Aizsardzības ministrija joprojām melo, ka triecienus dod tikai militāriem mērķiem un iedzīvotājiem briesmas nedraud. Ukrainas Iekšlietu ministrija un prezidents ziņo, ka nogalināti vismaz 352 civiliedzīvotāji, tostarp 16 bērnu. ANO cilvēktiesību novērotāji apstiprina, ka 376 iedzīvotāji cietuši, tostarp ir ziņas vismaz par 94 bojāgājušajiem, tomēr uzskata, ka patiesais skaits varētu būt ievērojami lielāks.

- Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome paziņojusi, ka Francijas ārzemnieku leģions ļauj tur dienējošajiem ukraiņiem doties palīgā savai valstij. Turklāt ļauts paturēt pilnu ekipējumu.

- Saeima šorīt ārkārtas sēdē atļāvusi Latvijas pilsoņiem dienēt Ukrainas armijā. To paredz grozījumi Nacionālās drošības likumā.

- Vakar protestos pret karu Baltkrievijā aizturēti aptuveni 800 cilvēku, pēdējās dienās Krievijā – vairāki tūkstoši.

- Svētdienas vakarā Niagāras ūdenskritums izgaismots Ukrainas karoga krāsās.

- Austrālijas premjerministrs Skots Morisons paziņojis par sankcijām pret Putinu un Kremļa saimnieku pievienojis tādiem diktatoriem kā Roberts Mugabe no Zimbabves, Muamars Kadafi no Lībijas un Bašars al Asads no Sīrijas.

- Somijas Hokeja federācija paziņojusi, ka Krievijas un Baltkrievijas dalība šīgada čempionātā nav pieļaujama.

- Aģentūra „Bloomberg” ziņo, ka Krievijas rubļa kurss pret ASV dolāru šorīt ārpus Krievijas nokrities par 27% jeb līdz 90 rubļiem par dolāru. Tas ir visu laiku zemākais kurss.

- Hakeru grupējums „Anonymous” pieteicis karu arī Baltkrievijai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.