Aizvērt

Putins sāk žvadzināt kodolieročus

2022. gada 27. februārī, 21:48
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Putins sāk žvadzināt kodolieročus
Pie Krievijas konsulāta Liepājā notiek protesti pret karu. Nav daudz tādu vietu, kurās Putins un viņa roklaižas neredzētu pasaules sabiedrības nostāju un agresijas nosodījumu.
Foto: Māra Ķempes arhīva foto
Šī diena Ukrainas karā ir svarīga ar vairākiem notikumiem: gan Ukrainas un Krievijas delegācijas tikšanos, gan to, ka Kremļa saimnieks Vladimirs Putins izmisumā sāk draudēt ar kodolieročiem.
- Krievijas prezidents Putins devis pavēli kaujas dežūras gatavībā būt tiem spēkiem, kas atbild par kodolieročiem. Viņš uzskata, ka rietumi un NATO noteikuši neleģitīmas sankcijas un pieļauj agresīvus draudus. Neatkarīgi analītiķi to vērtē kā ieroču žvadzināšanu.

- Aizsardzības ministrs Artis Pabriks aicina saglabāt mieru un neļauties iebiedēšanai.

- Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka Krievija karā zaudējusi 27 lidmašīnas, 26 helikopterus, 146 tankus, 706 bruņotās kaujas mašīnas, 49 lielgabalus, vienu pretgaisa sistēmu „BUK”, četras raķetes „Grad”, 30 automašīnas, 60 autocisternas, divus dronus, divus kuterus, ap 4300 kareivju.

- Lai gan rīta pusē okupantiem izdevās ieiet Harkovā, pēcpusdienā Ukrainas spēki pilnībā atguvuši kontroli pār to. 

- Ukrainas un Krievijas sarunas notiks uz Baltkrievijas un Ukrainas robežas Pripetes upes rajonā, kanālam „Telegram” svētdien pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska birojs. „Lukašenko piezvanīja Zelenskim,” teikts paziņojumā. „Politiķi vienojās, ka Ukrainas delegācija ar krieviem tiksies bez priekšnosacījumiem. Lukašenko uzņēmās atbildību, ka Ukrainas delegācijas brauciena, sarunu un atgriešanās laikā visas lidmašīnas, helikopteri un raķetes, kas izvietoti Baltkrievijā, paliks uz zemes.”

- Ukraina iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā Hāgā.

- Krievijas mediju uzraugs „Roskomnadzor”, piedraudot ar sodu, visiem medijiem pieprasījis izdzēst rakstus, kuros Ukrainā notiekošais saukts par karu.

- Baltkrievijā sākas iedzīvotāju protesti pret karu.

- Svētdien vēl vairākas Eiropas valstis aizliegušas Krievijas aviokompānijām izmantot savu gaisa telpu. Beidzot to pateikusi arī Vācija. Krievija atrodas blokādē.

- Vācijas kanclers Olafs Šolcs paziņo par krasu valsts aizsardzības izdevumu palielināšanu.

- Eiropas Savienība plāno sākt uz Ukrainu nosūtīt bruņojumu. Rīt tā gatavojoties no norēķinu sistēmas „SWIFT” atslēgt daļu Baltkrievijas banku.

- Itālija Ukrainai pārskaitījusi 110 miljonus eiro, apliecinot solidaritāti un atbalstu.

- Zemessardze informē, ka pēdējo dienu laikā augusi iedzīvotāju interese par iestāšanos. Tāda pati aktivitāte Latvijā bijusi 2014. gadā, kad Krievija Ukrainā iebruka pirmo reizi.

- Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis paudis gatavību vērsties Starptautiskajā hokeja federācijā, lai apturētu Krievijas un Baltkrievijas dalību starptautiskajos mačos.

- Liepājā iepretim Krievijas konsulātam notiek protesta akcija.

- Valsts drošības dienests: Krimināllikums šajos apstākļos neliedz Latvijas iedzīvotājiem karot Ukrainas pusē.

- Aizsardzības ministrs Artis Pabriks aicina saglabāt mieru un neļauties iebiedēšanai.

- Platformā „Ziedot.lv” ukraiņu atbalstam dažās dienās savākti divi miljoni eiro. Pēc tehnoloģiju uzņēmumu ierosmes arī citi apvienojušies kustībā „Uzņēmēji mieram”, lai dažās dienās Ukrainai savāktu piecus miljonus. Ierosinātāji skaidro: mūsu tauta aizsāka ziedošanu ukraiņu tautai, un tagad katram Latvijas uzņēmumam ir pienākums palīdzēt gan karā cietušajiem, gan Ukrainai saglabāt brīvu valsti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.