Aizvērt

Ukraiņi spītīgi pretojas

2022. gada 25. februārī, 19:30
Ukraiņi spītīgi pretojas
Visa pasaule ar aizturētu elpu seko notikumu attīstībai Ukrainā, kurā iebrukusi Krievija. Ir izskanējušas prognozes, ka tuvāko dienu laikā kritīs Kijeva, lai gan Ukrainas armija un apbruņotie civiliedzīvotāji turpina sīksti iznīcināt okupantu spēkus. Kas vēl šodien noticis?
Krievijas valdība paziņojusi: ja NATO iestāsies Zviedrija un Somija, Krievijai nāksies spert atbildes soļus.

Krievijas atslēgšana no starptautiskās norēķinu sistēmas SWIFT nav izskatīta kā viens no iespējamajiem sankciju variantiem.

Ukrainā izplatīta recepte, kā pagatavot “Molotova kokteili” – degšķidrumu, lai iedzīvotāji okupantu spēkiem varētu nodarīt pēc iespējas lielākus zaudējumus.

Vienā no Kijevas rajoniem Oboloņā Ukrainas varas iestādes nogādājušas ieročus, ko izdala civilajiem. Ukrainas medija “Unian” izplatītajā video redzams, ka liels skaits vīriešu bruņojas un ir gatavi sagaidīt Krievijas karaspēku.

Šodien publiskots video, kurā redzams, ka doties uz Ukrainu ir gatavi arī aptuveni 10 000 Čečenijas Nacionālās gvardes karavīru, kuri ir bēdīgi slaveni ar savu nežēlību.

Krievijas propagandisti atklāti melo, ka iebrukums Ukrainā nav nekas cits kā ukraiņu nācijas glābšana no huntas. Prezidents Vladimirs Putins video aicinājis ukraiņus ņemt varu savās rokās un atbrīvoties no “neonacistiem” un “narkomāniem”, kuri, pēc viņa teiktā, iesēdušies Kijevā un par ķīlniekiem sagrābuši visu tautu.

Aģentūra AFP ziņo, ka Eiropas Savienība nolēmusi citu sankciju starpā iesaldēt gan Krievijas prezidenta Vladimira Putina, gan ārlietu ministra Sergeja Lavrova kontus ārvalstīs.

Ukraina Kijevā savilkusi lielus armijas spēkus, lai iebrucējiem dotu spēcīgu pretsparu.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstījis, ka Krievija ir gatava sarunām ar Ukrainu Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Pirms tam izskanēja, ka tas varētu notikt tikai tad, ja visa Ukrainas armija noliktu ieročus. Arī Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis aicinājis Kremļa saimnieku Putinu sēsties pie sarunu galda.

Īsi pirms trijiem dienā Ukrainas Aizsardzības ministrija tviterī norādījusi, ka Krievija Ukrainā zaudējusi vairāk nekā 1000 karavīru.

Igaunija uz Ukrainu sūtīšot papildu militāro palīdzību: prettanku raķetes Javelin, medikamentus un citu.

Tiek ziņots, ka Krievijas karaspēks pārrāvis Hersonas aizsardzības līniju un ieiet pilsētā. Videokadros redzams, ka ceļš līdz tam nav bijis viegls – pilsētas pievedceļu malās daudz iznīcinātas okupantu tehnikas.

Kinoteātris “Forum Cinemas” Rīgā, solidarizējoties ar Ukrainas tautu, uz nenoteiktu laiku pārtrauc rādīt Krievijā producētās filmas un baleta izrādes, paziņojot to tviterī. Līdzīgi Nacionālā opera un balets turpmāk sadarbosies tikai ar tādiem māksliniekiem, kuri publiski un nepārprotami paudīs nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā.

Rīgā ar zilo un dzelteno krāsu, kas simbolizē Ukrainas karogu, apliets Uzvaras piemineklis jeb tautā sauktais Okupantu miets.

Visu dienu vairākās Ukrainas pilsētās ik pa brīdim tika izsludināta gaisa trauksme, iedzīvotāji steidza paslēpties bumbu patvertnēs vai metro.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.