Aizvērt

Krievija uzbrūk Kijevai

2022. gada 25. februārī, 13:17
Raksta autors: Alberts Dinters
Krievija uzbrūk Kijevai
Foto: pexels.com
Ir aizvadīta pirmā diennakts, kopš Krievijas karaspēks 24. februāra naktī iebrucis Ukrainā. Gan Latvijas, gan Ukrainas mediji ziņo, ka pašlaik okupantu spēki cenšas ieņemt galvaspilsētu Kijevu.
LTV raidījumā Rīta panorāma bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube norādīja, ka iezīmējies galvenais mērķis – tā ir Kijeva. Savukārt ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens vakar izteicies, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins mēģina gāzt Ukrainas valdību. Tiek prognozēts: ja kristu Kijeva, tiktu likvidēta valdība un prezidenta Volodomira Zelenska vara, Krievija mēģinātu izveidot sev pakļāvīgu marionešu valdību.

Ukrainas medijos aculiecinieku video ir redzama apšaude vairākās Kijevas vietās, tostarp Oboloņas rajonā nofilmēta Krievijas armijas tehnika. Papildus pienāk informācija, ka Kijevas virzienā virzās jauni spēki. R.Graube atzīmēja: „Tagad ir svarīgi noturēties vēl vismaz 24 stundas, jo tas varētu ļaut aizsardzības spēkiem sagrupēties un koncentrēties ap galvenajiem uzbrukuma reģioniem. Tādā gadījumā koncentrētāks būs ne tikai Krievijas uzbrukums, bet arī Ukrainas aizsardzība.”

Papildus bažas rada Černobiļas atomelektrostacijā notiekošais, jo to Krievijas karaspēks vakar ieņēma. Ukrainas Valsts kodolregulācijas inspekcija fiksējusi gamma starojuma palielināšanos vairākos novērošanas punktos Černobiļas apkārtnē. Tā norādījusi, ka nav iespējams pārbaudīt, kādēļ radiācijas fons mainījies. Vēlāk inspekcija skaidroja, ka tas saistīts ar intensīvu smagās tehnikas pārvietošanos piesārņotajā zonā, kas satricina zemes virskārtu un paceļ gaisā radioaktīvos putekļus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.