Aizvērt

Zināmi Kuldīgas novada domes visi 15 deputāti

2021. gada 6. jūnijā, 10:23
Raksta autors: Daiga Bitiniece
Zināmi Kuldīgas novada domes visi 15 deputāti
Vēlēšanu naktī jau bija redzams 3.saraksta ("Kuldīgas novadam") pārsvars.
Foto: Laura Vilerte
Vairākumu iegūst partija "Kuldīgas novadam".
No partijas Kuldīgas novadam ievēlēti astoņi, tādējādi iegūts pārsvars. Tie ir Inga Bērziņa (sarakstā bija pirmā un ar vislielāko balsu skaitu – 5073 – arī ievēlēta), Inese Astaševska (bija sarakstā 6. un ievēlēta ar otru lielāko balsu skaitu), Nellija Kleinberga (4. un 3.), Baiba Mikāla (3. un 4.), Agris Kimbors (7.un 5.), Brigita Freija (5. un 6.), Raimonds Lapuķis (11. un 7.), Artis Roberts (2. un 8.).

No Zaļo un Zemnieku savienības ievēlēti Ruta Karloviča (1.un 1.) un Daiga Kalniņa (5. Un 2.). No Latvijas attīstībai - Loreta Robežniece (1. un 1.) un Gunita Bivbāne (13. un 2.), no Nacionālās apvienības Sigita Vaivade (1. un 2.) un Kristīna Ansone (2. un 1.). No Jaunās konservatīvās partijas domē iekļuvis Romāns Ernsons, kurš sarakstā bija ceturtais.

Seši no ievēlētajiem deputātiem Kuldīgas novada domē strādās pirmoreiz (ja vien nenotiks kādas rokādes) – līdzšinējā Alsungas novada domes priekšsēde Daiga Kalniņa un Skrundas novada domes vadītāja Loreta Robežniece, kā arī Nellija Kleinberga, Artis Roberts, Gunita Bivbāne un Romāns Ernsons.

No jaunievēlētajiem sabiedrībai viszināmākā ir bijusī Skrundas vadītāja, arī iepriekšējās, 12. Saeimas, deputāte Nellija Kleinberga. Savukārt skrundeniece Gunita Bivbāne vada pašvaldības aprūpes namu Valtaiķi, bet Romāns Ernsons ir RTU ieguvis bakalaura grādu personāla vadībā un iestāžu darba organizācijā un ir Kuldīgā reģistrētas SIA Lasern valdes loceklis, kas, kā liecina Lursoft informācija,  nodarbojas ar mežizstrādi un starpniecību nekustamo īpašumu jomā.

Tā kā Artis Roberts vada pašvaldības kapitālsabiedrību Kuldīgas komunālie pakalpojumi, viņam būs jāšķiras no šī amata, ja vēlēsies palikt deputāta statusā.

Partija Kuldīgas novadam ieguvusi 49,70% balsu, Zaļo un Zemnieku savienība 13,34%, Latvijas attīstībai 12,77%, Nacionālā apvienība 12,40%, Jaunā konservatīvā partija 6,27%, bet KPV LV – 4,82% un nav pārvarējusi 5% robežu, liecina CVK dati.

Šajās vēlēšanās bija līdz šim zemākā vēlētāju aktivitāte. Latvijā nobalsoja 33,99% balstiesīgo, Kurzemē – 31,54% Kuldīgas novadā – 31,45. Te no 23 378 nobalsot aizgāja 7352.
 
Komentāri
Inta Kampara
2021. gada 7. jūnijā, 08:10
Lai izdodas ievēlēt sirdsgudru Skrundas pagasta vadītāju!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.