Aizvērt

Balsu pārsvars Kuldīgas novadam

2021. gada 6. jūnijā, 00:13
Raksta autors: Jānis Siliņš
Balsu pārsvars Kuldīgas novadam
5. jūnija balsis nokļūst uz galda, kur vēlēšanu komisijas locekļi vairākas reizes tās rūpīgi pārskaita.
Foto: Jānis Siliņš
Vēlēšanu iecirknī Kuldīgas 2. vidusskolā nobalsojuši 685 iedzīvotāji: 441 to izdarījis tieši 5. jūnijā, 224 –iepriekšējās dienās, 20 – citās atrašanās vietā.
Kā novēroja Kurzemnieks, vēlētāji nāca līdz pat iecirkņa slēgšanai. Pēc tam tika noņemti visi plakāti un stendi, sakārtojot telpas. Neizlietotajām aploksnēm tika nogriezts stūris, un tās sapakotas kastē ar zīmi Dzēstās vēlēšanu aploksnes, lai nevarētu vairs izmantot.

Salīdzināšanā trūka viena biļetena, tādēļ balsis pārskaitītas, un biļetens atrasts.

Sākumā komisija atvēra visas vēlēšanu urnas un pārskaitīja aploksnes, lai situāciju salīdzinātu ar sarakstā fiksēto. Kad aplokšņu skaits sarakstam atbilda, tās tika atvērtas, un biļeteni salikti kaudzītēs pa divdesmit. Pēc tam šī kaudzīte tika ielikta skenēšanas iekārtā, kas tās saskaitīja. Ja kāds biļetens tiktu atzīts par nederīgu, tas nokļūtu sadaļā nederīgie skenējumi, kas pēc tam tiktu pārbaudīti. Kad balsojuma saraksts iegūts, tapa protokols.

Pēc skenēšanas izrādījās, ka šajā iecirknī vadībā izvirzījies saraksts Kuldīgas novadam ar 389 balsīm, tam sekoja Zaļo un Zemnieku savienība ar 100 balsīm un Nacionālā apvienība ar 88 balsīm, tad Jaunā konservatīvā partija, kurai ir 42 balsis, Latvijas attīstībai – 36, KPV LV – 30.

 Iecirkņa vadītāja Daiga Freiberga informēja, ka vēlēšanas pagājušas bez sarežģījumiem. „Visi rūpīgi ievēroja epidemioloģisko drošību. Viens cilvēks mēģināja provocēt, sakot, ka maska viņam nav jāvelk, jo esot potējies. Kad iekšā nelaidām, tad maska atradās. Bija brīži, kad gājām cilvēkiem palīgā, paskaidrojot, kas ar izvēlēto biļetenu jādara. Viena sieviete aizmirsa iecirknī pasi, bet, par laimi, panācām viņu pagalmā. Visām situācijām raiti radām risinājumu.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.