Aizvērt

Izvēli nosaka padarītais

2021. gada 5. jūnijā, 23:53
Raksta autors: Inta Jansone
Izvēli nosaka padarītais
Vēlēšanu iecirknī Kuldīgas Centra vidusskolā dienas laikā nāca daudz ģimeņu ar bērniem.
Foto: Laura Vilerte
Vēlēšanu iecirknī nr. 546 Kuldīgas Centra vidusskolā nobalsojuši 840 balsstiesīgie iedzīvotāji.
Visvairāk balsu – 523 – tur saņēmusi partija Kuldīgas novadam, 125 – Nacionālā apvienība, 53 – Zaļo un Zemnieku savienība, 50 – Jaunā konservatīvā partija, 43 – Latvijas attīstībai, 41 – partija KPV LV.

„Diena bija līgana, bez lieliem sastrēgumiem,” saka iecirkņa komisijas priekšsēde Vija Astaševska. „Bija arī tādi laika posmi, kad nebija neviena. Tās ir vietējās vēlēšanas, tāpēc mazliet skumji, ka ieinteresētība maza. Bet prieks, ka nāca gan jaunas ģimenes ar bērniem, gan gados vecāki cilvēki.”

Piedzīvots arī nepatīkams gadījums, kas gan nenotika iecirkņa telpās. Kāds nervozs kungs, ieraugot darbiniekus sejas maskās, kļuvis dusmīgs, sakot: ja jau maskās, tad ir slimi un pie viņiem neiešot, bet došoties uz kādu citu iecirkni.

Vēlētāja Marika Munkevica dienā bijusi uz tirgu, tad apdarījusi mājas soli, beigās nolēmusi tomēr nobalsot. „Vēlēšanās vienmēr esmu piedalījusies, bet šoreiz bija dalītas jūtas, taču vakarpusē izdomāju – jāpiedalās. Šoreiz izdarīju citādāku izvēli nekā līdz šim – savu balsi atdevu par sarakstu nr. 5 Latvijas attīstībai.” M.Munkevicas ieteikums jaunajai domei ir vairāk parūpēties par izklaidi bērniem, jo visiem neesot intereses par skeitparku.

„Uzskatu, ka piedalīties vēlēšanās ir jaunatnes pienākums,” saka Klinta Āboliņa. „Domāju – tāpat kā vairums kuldīdznieku, arī es nobalsoju par sarakstu nr. 3  Kuldīgas novadam. Partiju programmās neiedziļinājos, bet vadījos pēc darbiem, un ir radusies uzticība. Nākamajai domei kopā ar izglītības iestādēm vajadzētu sagādāt drošu vidi, lai bērni var atgriezties normālā mācību režīmā, lai viņiem vairs nav jāpiedzīvo psiholoģiskais, emocionālais slogs, visu laiku mācoties attālināti. Viņiem bija grūtāk izturēt nekā pieaugušajiem.”

Arī Inga Siliņa un Kārlis Neimanis balsoja vakarpusē, bet, par kuru sarakstu balss atdota, abi neatklāj. I.Siliņa saka: „Daudz nosaka personības, arī sarunas ar draugiem, kurās var uzzināt, ka kādu lietu paveikuši konkrēti cilvēki.” K.Neimanis papildina: „Galvenais, vai cilvēks būs labs vadītājs. Ieteikums jaunajai vadībai ir vairāk uzmanības pievērst uzņēmējdarbībai. Reģions ir brīnišķīgs, auglīgs no daudziem aspektiem. Vajag piesaistīt gudri, lai uzņēmēji nestu labumu novadam.”

Šīgada vēlēšanās vairākas lietas ir atšķirīgas, tāpēc radās jautājumi, piemēram, par telefoniem, kas iedoti pasu skenēšanai. Arī par to, kā rīkoties, ja kāds ienāktu vai ārpus telpām uzturētos krekliņā vai cepurītē, kas satur partiju simboliku. Bet vairāki balsotāji jautāja, vai vēlēšanu biļetens jāloka uz pusēm, jo šoreiz tie ir izmērā lielāki. Partiju novērotāji dienas laikā iecirknī nebija manāmi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.