Aizvērt

Skrundas vajadzības labāk zinās vietējie

2021. gada 5. jūnijā, 22:02
Raksta autors: Alberts Dinters
Skrundas vajadzības labāk zinās vietējie
Kurzemnieks vēlēšanu procesu vēro iecirknī Skrundā, kur pēc 20.00 sākusies balsu skaitīšana.
Foto: Alberts Dinters
„Kāds tev labums no tā – zināt, par ko es balsoju?” tā Kurzemniekam šerpi atcērt kāds kungs gados, kurš tikko iznācis no vēlēšanu iecirkņa nr. 550 Skrundas kultūras namā.
Tur Kurzemnieks ierodas pēc sešiem vakarpusē. Te valda liela rosība – vēlētāji uz iecirkni plūst gana daudz. Par ko tie balso? Lielākoties par savējiem no Skrundas. Ingus Silajāns, kurš te dzīvo četrus gadus, balsojis par piekto sarakstu (Latvijas attīstībai), jo uzskata, ka savējiem jāpalīdz iekļūt nākamajā sasaukumā, kurš turpmākos četrus gadus vadīs lielo Kuldīgas novadu, cerībā, ka tad Skrunda netiks aizmirsta. Tur četros gados daudz kas esot izdarīts, un pilsēta kļuvusi pievilcīgāka. Novadu reforma kopumā I.Silajānu kaitina – viņš uzskata, ka Skrundu vajadzēja pievienot Saldum, jo ekonomiski tā ir daudz attīstītāka nekā Kuldīga.

Arī Guntars Savickis un Olga Mališeva savu balsi atdeva par kandidāti no Skrundas. Tas nekas, ka viņa kandidējot no tā saraksta, kas vairāk piederīgs Kuldīgai, jo abi vēlētāji uzskata, ka neviens cits labāk nezinās Skrundas vajadzības kā tas, kurš tur ikdienā dzīvo. Artūrs Lagzdenbergs nolēmis balsot par piekto sarakstu, jo kā jauns cilvēks redz, ka šie deputāti Skrundas labā daudz ko jau darījuši.

Vēlēšanu komisijas priekšsēde Ilva Kliemane stāsta, ka sestdien iecirknī nobalsojuši 555 iedzīvotāji, tajā skaitā tie, kuri to darīja mājās. Iepriekšējās dienās izvēli izdarījuši 373 vēlētāji. Šoreiz aktivitāte bijusi vidēja.

Īsi pirms iecirkņa slēgšanas 20.00 tajā ieradās arī Zaļo un Zemnieku savienības novērotāja Larisa Pakule. Viņa te iegriezusies jau dienā, un novērojumi liecinot, ka process noticis korekti, bez pārkāpumiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.