Aizvērt

Tomēr paspēj savu balsi atdot

2021. gada 5. jūnijā, 22:00
Raksta autors: Daiga Bitiniece
Tomēr paspēj savu balsi atdot
Rita pēc darbīgas dienas īsi pirms astoņiem iecirknī V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā ieradās kopā ar dēlu Marku. „Tas bija ieplānots un jāizdara,” viņa sacīja.
Foto: Laura Vilerte
Iecirknī nr. 547 V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā pēdējie astoņi vēlētāji ieradās pēdējās 15 minūtēs pirms durvju slēgšanas. Tik vēlam nācienam iemesls katram savs.
Juris visu dienu bijis aizņemts, Raivo bijis kopā ar bērnu, Valentīnas kundzei laiku aizņēmis dzīvokļa remonts, Ritu aizkavējuši dārza darbi, bet Arvis atradies pie jūras, savukārt Aivars atzīstas, ka nav varējis līdz pēdējam brīdim vispār izdomāt, par ko balsot.

Starpgadījumi ar personas dokumentiem atgadījušies Kasparam un Evitai – abi bijuši spiesti iecirknī atgriezties otrreiz. Kaspars secinājis, ka maku aizmirsis mājās, braucis pakaļ, nav tur atradis un beigās, somu vēlreiz pārbaudot, atradis tās apakšā! Bet Evita no rīta kopā ar bērniem un vīru bijusi balsot un steigā lūgusi vīru paņemt viņas pasi, bet dzīvesbiedrs to aizmirsis. Tā nu pēdējās minūtēs mājas kleitā skrējusi šurp.

Jautāti, vai ilgi jādomā, par kuru sarakstu balsot, pārējiem, izņemot Aivaru un Kasparu, kuru sieva uz īsu brīdi izsitusi no sliedēm ar savu versiju, viss bijis skaidrs jau labu laiciņu iepriekš. 

Četri no astoņiem aptaujātajiem ir ar mieru pateikt, par ko balsojuši. Rita, piemēram, saka: „Pārcēlos no Rīgas atpakaļ uz Kuldīgu pirms gada, un man patīk, kāda tagad ir pilsēta. Balsoju par partiju Kuldīgas novadam.” Valentīna: „Es skatījos pēc cilvēka, kas Kuldīgai daudz laba izdarījis, un arī komanda viņai laba.”

Bet Juris izvēlējies to sarakstu, kurā daudz jauno: „Speciāli šoreiz skatījos, kur vairāk jaunu cilvēku.” Evitai vissvarīgāk, lai ir stabilitāte, tāpēc balsojusi par tiem, kas sevi jau parādījuši un pierādījuši. Aivars atzina, ka balsojis par Aleksandru Langi (no Zaļo un Zemnieku savienības) – esot intuitīvi paļāvies, ka tā būšot pareizā izvēle.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.