Aizvērt

Balso arī seniori pansionātā

2021. gada 5. jūnijā, 18:16
Raksta autors: Jānis Siliņš
Balso arī seniori pansionātā
Pēc balsu savākšanas Kuldīgas sociālās aprūpes centrā "Venta" vēlēšanu komisijas pārstāvji tālāk dodas uz mājām pie tiem, kuri uz iecirkni nevar tikt.
Foto: Laura Vilerte
Vēlēšanu iecirknis nr. 548, kas atrodas Kuldīgas 2. vidusskolā, šodien devās izbraukumā uz Latvijas Sarkanā krusta pansionātu "Venta".
Tajā ieradās vēlēšanas komisijas sekretāre Anda Šlakorciņa un kolēģis Mārtiņš Rūtenbergs. No 50 aprūpes centra klientiem bija pieteikušies 17, bet nobalsoja 15.

Pēdējos gados šeit vēlētāju skaits esot nemainīgs – ap 15. Balso tie, kuri grib un var. Skaidrojums – vēlētājiem aprūpes centros ir arī būtiski kustību traucējumi. Bet balsošana šeit vienmēr bijusi labi noorganizēta, saka A.Šlakorciņa. „Pat tagad, ņemot vērā kovida apstākļus, tā notiek nojumē ar aizklāto balsošanu. Šogad gadījās arī tā, ka nobalsot vēlējās iedzīvotāja, kura iepriekš nepieteicās, taču mēs noorganizēsim, lai viņa savu balsi var nodot.”

Savas domas izsaka Ventas iemītnieks Ernests Sproģis: „Kā tad būs, ja neviens nebalsos? Kaut kādu valdību tak vajag! Piedalījos arī iepriekšējas vēlēšanās, bet ne visās. Kad tiku, tad balsoju. Jauniešiem arī noteikti tas jādara. Kuldīgā viss sakopts un skaists – viss normāli.”

Centra darbiniece, pulciņu audzinātāja Elita Leimane pastāstīja, kā iemītnieki par vēlēšanām informēti: „Cilvēki mums ir ļoti atsaucīgi: klausās radio, interesējas paši. Lasījām priekšā neredzīgajiem un citiem, lai palīdzētu izvēlēties. Visi iepazinās ar partiju bukletiem. Izvēli jau bija izdarījuši pirms balsošanas. Piedalījās divi neredzīgie, kuriem asistējām. Ja cilvēks kādu iemeslu dēļ nevar nobalsot pats, tiek izvēlēta uzticības persona, kas drīkst parakstīties viņa vietā. Par to tiek ierakstīts vēlēšanu žurnālā. Balsošana notika laukā, jo pandēmijas laikā tas ir vislabākais, sargājot citus klientus un guļošos cilvēkus.”

Katram vēlēšanu iecirknim ir trīs urnas aploksnēm. Viena stāv iecirknī šodien, kur katrs līdz 20.00 var iemest savu biļetenu, otra domāta balsošanai ārpusē (mājās, slimnīcā, pansionātā), bet trešā uzglabā tās balsis, kas savāktas iepriekšējās dienās, – tā ir aizzīmogota un gaida savu atvēršanas kārtu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.