Aizvērt

Grib lielāku uzmanību un naudu laukiem

2021. gada 5. jūnijā, 18:09
Raksta autors: Alberts Dinters
Grib lielāku uzmanību un naudu laukiem
No dažiem Ēdoles pagastā satiktajiem vēlētājiem Kurzemnieks dzird, ka līdz šim laukiem nav pievērsta pienācīga uzmanība. Tāpēc Linards Puķe šoreiz balsojis par labu Jaunajai konservatīvajai partijai.
Foto: Alberts Dinters
Pēcpusdienā "Kurzemnieks" turpina iegriezties Kuldīgas novada vēlēšanu iecirkņos – nu ceļš ved Alsungas virzienā, pa ceļam piestājot Īvandē un Ēdolē.
Ivandē ap 14.20 valda klusums. Vēlēšanu komisijas vadītāja Inta Brūdere aktivitāti vērtē kā vidēju. Šodien līdz 12.00, kad Centrālajai vēlēšanu komisijai iecirkņi ziņoja par nobalsojušo skaitu, Īvandē savu izvēli bija izdarījuši ap 40 cilvēku. Bet lielāka rosība valdījusi tajās dienās, kad varēts balsot pirms 5. jūnija – tad nobalsots teju tikpat daudz. I.Brūdere atzīst, ka iecirknis nr. 554 Īvandē ir vismazākais novadā, līdz ar to sevišķu aktivitāti var negaidīt.

Pavisam cita aina ir pie iecirkņa nr. 552, kas atrodas Ēdoles pagasta pārvaldē. Piebraucot Kurzemnieks sastop kareivīgi noskaņotus vēlētājus. Linards Puķe saka: „Nebalsošu par Bērziņu! Kāpēc? Visi labumi tiek pilsētai, bet lauki pamesti novārtā. Ja mēs salīdzinātu, cik naudas ir ieguldīts pilsētā un cik laukos, tad laukiem atlec sīkums. Kuldīgā visur uz ietvēm salikts bruģītis, bet paskatieties, kas notiek pie pagastmājas! Grants celiņš!” Viņš vēlētos, lai tiktu celtas jaunas rūpnīcas, kas cilvēkiem dotu darbu, jo četros gados, viņaprāt, tāda uzcelta tikai viena. Taču ražotņu izveide nav pašvaldības uzdevums – tā atkarīga galvenokārt no uzņēmējiem.

Una Incenberga gan balsošot par partiju Kuldīgas novadam, tomēr Ingu Bērziņu no saraksta svītrošot. Savukārt L.Puķe izvēlējies par labu Jaunajai konservatīvajai partijai.

Iecirkņa sekretāre Pārsla Pabērza pastāsta, ka līdz 12.00 nobalsojuši 50 vēlētāji, iepriekš to izdarījuši 60 iedzīvotāji. Arī te aktivitāti vērtē kā vidēju un cer, ka dienas beigās tā vēl palielināsies.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.