Aizvērt

Sermīte ieies vēsturē

2021. gada 5. jūnijā, 13:17
Raksta autors: Alberts Dinters
Sermīte ieies vēsturē
85 gadus vecais Tālis Lagzdiņš no Sermītes uzskata, ka katra pilsoņa pienākums ir vēlēšanās piedalīties: ja tas nav izdarīts, pēc tam nav ko čīkstēt.
Foto: Alberts Dinters
Iespējams, ka Laidu pagasta Sermītē vēlēšanu iecirknis nr. 558 ieies vēsturē ar Latvijā visvecāko balsotāju. Šodien savu izvēli tur izdarījusi Anna Stabe, kurai ir 103 gadi. Bet arī daži citi balsotāji ir cienījamos gados.
Komisijas vadītāja Santa Gorsvāne stāsta, ka Annas kundze par spīti cienījamajam vecumam uz iecirkni atnākusi pati. Pati izpētījusi sarakstus, pati aizpildījusi izvēlēto, pati iemetusi aploksni urnā.

Ciema centrā Kurzemnieks satiek vēl kādu vēlētāju cienījamā vecumā, kurš nupat savu izvēli izdarījis un uz vēlēšanām devies uzvalkā. 85 gadus vecais Tālis Lagzdiņš balsojis par trešo sarakstu – viņš uzskata, ka iepriekšējā sasaukuma laikā Ingas Bērziņas vadītā vara izdarījusi daudz laba un ka viņai jāpaliek vadīt nu jau lielo novadu: „Es ceru, ka viņa vēl ilgi kārtos visas darīšanas. Viņa rūpējas ne vien par pilsētu, bet arī par laukiem. Es tā uzskatu. Tagad viņai gan būs grūtāk – slodze būs lielāka, jo klāt nāks gan Alsunga, gan Skrunda.” Sirmais kungs uzskata: vēl nav ko zīlēt kafijas biezumos, kādi būs rezultāti, ir jāgaida vakars.

Sestdienas rītā Sermītes iecirknī, ieskaitot iepriekšējās dienas, bija nobalsojuši 50 vēlētāji. Komisijas vadītāja S.Gorsvāne uzskata, ka tas ir labs rādītājs, iespējams, tas norāda, ka aktivitāte būs augsta.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.