Aizvērt

Cilvēki noguruši sēdēt mājās, tāpēc nāk balsot

2021. gada 5. jūnijā, 13:10
Raksta autors: Katrīna Blaua
Cilvēki noguruši sēdēt mājās, tāpēc nāk balsot
Jānis Būdenieks akurāti izpilda pilsoņa pienākumu, nobalsojot Kuldīgas 2. vidusskolas vēlēšanu iecirknī.
Foto: Laura Vilerte
Kuldīgas 2. vidusskolas vēlēšanu iecirknī nr. 548 "Kurzemnieks" satiek vēlētāju Raimondu, un viņš atklāj, ka šajā gadā ļoti rūpīgi iepazinies ar visiem sarakstiem un tad izdarījis izvēli.
Atklāt, par ko balsojis, vīrietis nevēlās, jo katrā sarakstā esot pazīstamie, bet, tā kā par katru balsot jau nevar, tad izvēli vajadzējis pārdomāt. Turklāt nevarot zināt, vai tā bijusi pareizā, tāpēc viņš nevēlas pēc tam klausīties citu cilvēku runās par viņa lēmumu. Šajā jautājumā esot jābūt piesardzīgam. Pienākumu nobalsot Raimonds pildot katru reizi.

Komisijas priekšsēde Daiga Freiberga ar smaidu saka: visi darbinieki ir optimistiski, ar lielu gatavību strādāt. Viņa ļoti gribētu, lai tādi būtu arī vēlētāji. Cilvēki esot saprotoši: pie ieejas dezinficē rokas, ievēro divu metru distanci un pieņem arī to, ka iecirknī nelaiž iekšā vairāk, nekā atļauts. Aktivitāte pat šķietot nedaudz lielāka nekā iepriekšējos gados. Priekšsēdes novērojums ir tāds, ka tie, kas gribējuši, to jau ir izdarījuši. Citiem tieši šis sestdienas datums ir svarīgs, bet citi vēlēt neiet vispār, jo viņiem vienalga. Pirmie balsotāji no rīta jau bijuši – līdz tam brīdim astoņi.  

D.Freiberga uzskata, ka cilvēki tik ilgi jau sēdējuši mājās, ka psiholoģiski ir noguruši, tāpēc izmanto izdevību tomēr ierasties klātienē, jo pieteiktas tikai divas balsošanas mājās un 17 cilvēki pansionātā. Citos gados bijis pat 30–40 cilvēku, pie kuriem jādodas.

Mārtiņam Rūtenbergam kā komisijas loceklim šī nav pirmā pieredze iecirknī. Viņš jūtoties teju svinīgi, bet visu laiku bijis noguris arī bez jebkādiem pasākumiem. Pats jau nobalsojis pirmdien kopā ar kolēģiem. Šogad sistēma modernizēta – visiem komisijas locekļiem izsniegts telefons, tajā pieejams balsstiesīgo saraksts, un, noskenējot cilvēka personas dokumentu, visa informācija uzreiz parādoties.

Balsotāja Mārīte Reiha šodien jūtoties labi, jo rīts ir skaists un daba – visā tās krāšņumā. Viņas sevi sauc par konservatīvu, jo turas pie pārbaudītām vērtībām, tāpēc balsojusi par Ingas Bērziņas komandu. Atsevišķus kandidātus esot svītrojusi ārā, bet atklāt, kurus, nevēlējās. Mārīte ikdienā brauc ar riteni un novērojusi, ka dažviet traucē koku vai krūmu zari, jo sitas pa seju. Viņa cer, ka to drīz novērsīs. Vajadzētu noteikti atrisināt vēl vienu lietu – Putnudārzā, Avotu un Dzelzceļa ielas krustojumā, esot šausmīga peļķe, kas piepildīta jebkurā gadalaikā. Ja brauc mašīna, tad gājējam vai riteņbraucējam nav, kur palikt. Bet viss pārējais pilsētā viņu apmierinot.

Jānis Būdenieks uzskata, ka tas ir pilnīgi normāls pilsoņa pienākums – piedalīties visās vēlēšanās. Šogad balsojis par partiju Kuldīgas novadam, un, tā kā neviens tur neesot sagrēkojies, tad svītrot kādu ārā nav bijusi vajadzība. „Arī deputāti ir cilvēki un dara visu, kas viņu spēkos,” piebilst J.Būdenieks.

 



 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.