Aizvērt

Vecā vara aizsēdējusies

2021. gada 5. jūnijā, 13:06
Raksta autors: Alberts Dinters
Vecā vara aizsēdējusies
Aina Leimane, vēlēšanu komisijas vadītāja Gita Petrova un Valdis Leimanis pie vēlēšanu iecirkņa. Valdis Leimanis prognozē, ka vissīvākā cīņa būs starp Kuldīgu un Skrundu.
Foto: Alberts Dinters
Turlavā pie vēlēšanu iecirkņa nr. 569 "Kurzemnieks" sastop Leimaņu ģimeni, kura ieradusies balsot. Ģimenes galva Valdis Leimanis saka – par veco varu Kuldīgas novadā vairs nebalsos, jo lauki esot palikuši novārtā.
Leimaņi piedaloties katrās vēlēšanās un šoreiz savas balsis atdošot Skrundai. Tas nekas, ka Turlava no Skrundas atrodas diezgan tālu. Izvēle kritusi par labu tai, jo, kā saka Valdis, iepriekšējos gados Kuldīgas novadā pie varas esošie par laukiem galīgi aizmirsuši. Cilvēki gaidot pārmaiņas. Viņš atklāj, ka daudzi paziņas balsošot tāpat kā viņa ģimene: „Bērziņa iesēdējusies par ilgu. Mums vajag taisīt ceļus, bet, kā nav, tā nav. Visu tikai pilsētai. Mēs te zobus varam izsist. Vienīgais, ko laukos jūtam, ir tas, ka tiek pacelta komunālo pakalpojumu cena. Man ir privātā māja, un es to nejūtu, bet daudziem tas sit pa kabatu. Vecās varas lielākā kļūda ir lauku atstāšana novārtā. Mēs gribam pārmaiņas.”

Iecirkņa komisijas vadītāja Gita Petrova secina: pagaidām vēlētāju aktivitāte nav pārāk augsta. Šodien pirmo trīs stundu laikā pie urnām atnākuši 22, iepriekš balsi atdevuši 45 pagasta iedzīvotāji, saņemti divi pieteikumi par balsošanu mājās. Patieso aktivitāti varēšot redzēt tikai vakarā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.