Aizvērt

Rīta cēliens uz pozitīvas nots

2021. gada 5. jūnijā, 13:01
Raksta autors: Inta Jansone
Rīta cēliens uz pozitīvas nots
Vēlēšanu iecirknī Kuldīgas Centra vidusskolā no rīta valdīja liela rosība – te balsotāji ieradās aktīvi.
Foto: Inta Jansone
Kuldīgas Centra vidusskolā vēlēšanu iecirknī nr. 546 no septiņiem līdz pusdeviņiem rītā bija nobalsojis 41 vēlētājs.
Aptaujātie darbinieki un novēlējušie Kurzemniekam atzina, ka ir lieliskā noskaņojumā un tik agri nākuši tamdēļ, ka diena solās būt saulaina un varēs darīt citu ieplānoto: rosīties dārzā, doties pastaigā, apdarīt mājas soli.

Iecirkņa komisijas priekšsēde Vija Astaševska saka: „Ir mums tradīcija no rīta veidot totalizatoru, kas balstīts divos rādītājos: kāds būs kopējais vēlētāju skaits un cikos beigs skaitīšana.” 11.00 darbinieki dosies uz Kuldīgas slimnīcu, pansionātu un pie balsotājiem mājās. „Zinām, ka 14 iesniegumi ir no pansionāta, pašlaik ir pieci, kas vēlas balsot mājās, bet tam vēl laiks, jo šādu balsošanu var pieteikt līdz 12.00.”

Marta Gustovska vēlēšanās vienmēr ir piedalījusies – citādi nevarot. Jāpilda pienākums, un to liekot darīt arī sirdsapziņa: „To, par kuru partiju atdevu balsi, neatklāšu. Taču Kuldīga pēdējos gados ļoti attīstījusies. Vienīgais, par ko deputātiem vajadzētu domāt: pilsētā trūkst darbavietu, gribas arī, lai vecās mājas būtu sakoptākas. Pārējais ir kārtībā.”

Savu izvēli izdarījusi arī Bumbieru ģimene. Guntars skaidro, ka vadījies pēc padarītajiem darbiem un pazīstamajiem cilvēkiem. Viņa ieteikums jaunajai domei: „Vairāk parūpēties par atpūtas un izklaides iespējām.” Dzīvesbiedre Aira savu balsi atdevusi par sarakstu nr. 3 Kuldīgas novadam. „Esmu skolotāja, raugos, kas notiek izglītībā. Valstī ik pa laikam tiek mainīti ministri. Kāds ir iesācis, ko darīt, bet vietā nāk cits un sāk atkal īstenot savas idejas. Esmu par to: ja cilvēks iestrādājies, savācis komandu, iesācis labus darbus, jāļauj darīt līdz galam vai tikmēr, kamēr ir spēks. Pārējie no citām partijām arī var iesaistīties ar padomiem, idejām.”

Vera Kuzņica nākusi agrāk, jo šodien solīts vest malku: „Jābūt mājas, jātver šķūnis, lai var sanest maisus. Balsojusi esmu vienmēr. Man ļoti patīk Inga Bērziņa – viņa vienmēr ir smaidīga.  Ja cilvēks ir smaidīgs, viņam arī domas ir labas, un šodien atdevu balsi par partiju  Kuldīgas novadam. Bet tiem, kuri vēlēt neiet, saku – tā ir viņu darīšana, bet pēc tam lai nekunkst, ka kaut kas nepatīk.” Kundze priecājas, ka Kuldīga gadu gaitā kļuvusi skaista: „Internetā sazinos ar draudzenēm no Krievijas. Viņas šeit bijušas, un uzslavas, ka pilsēta ir tik skaista un sakārtota, saņemu es.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.