Aizvērt

Grib jaunas vēsmas

2021. gada 5. jūnijā, 12:45
Raksta autors: Alberts Dinters
Grib jaunas vēsmas
Vēlēšanu iecirknī Snēpelē pirmā stunda pagājusi mierīgi un komisijas dalībniecēm Alisei Učai, Anitai Freibornei, Ilzei Bumbierei, Aijai Robežniecei, Ingai Strodei, Birutai Dambergai un Ivetai Šternbergai daudz darba nav bijis.
Foto: Alberts Dinters
Vēlēšanu iecirknī nr. 568, kas atrodas Snēpeles pagasta pārvaldes mājā, "Kurzemnieks" ierodas ap 8.30. Ārpusē sēž tie iedzīvotāji, kuri jau nobalsojuši.
Vēlēšanu komisijas vadītāja Biruta Damberga pastāsta, ka pirmajā stundā nobalsojuši astoņi cilvēki, bet kopā ar iepriekšējām dienām pagastā savu izvēli bija izdarījuši 69.

Snēpelē vēlētāji šajā reizē nav īpaši runātīgi – atnāk, nobalso un dodas prom, līdz ar to nekādas prognozes par vēlēšanu iznākumu nevar pateikt. Iepriekšējās dienās, kad vēl bija atļauta priekšvēlēšanu aģitācija, Snēpelē bijis klusums – neviens no politiskajiem spēkiem vēlētāju balsis neesot makšķerējis.

Savukārt, neformāli aprunājoties ar vairākiem cilvēkiem, kuri atrodas pie iecirkņa, bet savu vārdu atklāt nevēlas, noskaidrojas, ka viņi balsojuši par Nacionālo apvienību – līdz šim Kuldīgā valdījušajai varai esot laiks atkāpties un dot vietu citiem. Pavadot pie iecirkņa aptuveni 30 minūtes, Kurzemnieks novēroja, ka pusstundas laikā ieradās vēl desmit vēlētāju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.