Aizvērt

Skrundā zveju kontrolēs labāk

2020. gada 21. jūlijā, 15:21
Raksta autors: Alberts Dinters
Skrundā zveju kontrolēs labāk
Skrundas novada pašvaldības policijas inspektors Aleksandrs Demčenko un vecākais inspektors Andis Doniņš ar jauniegūto tehniku ūdeņu uzraudzībai
Foto: Pašvaldības arhīva foto
Skrundas novada pašvaldības policija nu var lepoties ar labu tehniku, kas tai palīdzēs ūdenstilpēs kontrolēt zveju.
Projektā "Aprīkojuma iegāde zivju resursu aizsardzībai Skrundas novadā" inventārs iegādāts par 19 605 eiro. Valsts zivju fonda finansējums ir 17 600 eiro, pašvaldības līdzmaksājums – 2005 eiro. Nopirkta laiva ar attiecīgu komplektāciju – dzinēju un piekabi, kā arī kvadracikls, ar ko laivu transportēt, nakts redzamības iekārta un drons, lai būtu iespēja pārkāpumus fiksēt arī no attāluma un tumšajā laikā. Paredzēts pašvaldības policistus instruēt, kā to lietot.

„Tik tikko ir saņemts pēdējais inventārs – laiva, līdz ar to esam gatavi operatīvi reaģēt arī uz tiem izsaukumiem, kas saistīti ar nelikumībām ūdenstilpēs,” tā atzinis pašvaldības policijas vecākais inspektors Andis Doniņš. „Vēl tikai jūlija beigās jāiziet drona vadīšanas mācības, kas uzraudzību būtiski atvieglos.”

Skrundas novads ir bagāts ar lašu un foreļu upēm un citām ūdenskrātuvēm, kas ir nozīmīgas dažādu zivju sugu dzīvotnes. Tās saglabāt ir viena no vides aizsardzības prioritātēm, un pašvaldības pienākums ir savā teritorijā pārbaudīt makšķerēšanas un zvejas noteikumu ievērošanu.

Līdz šim Skrundas novads, lai zivju resursus aizsargātu, sadarbojies ar Valsts vides dienesta Liepājas reģionālās vides pārvaldes inspektoriem, kuri zvejas kontrolē jau izmanto jaunas tehnoloģijas: novēro ar droniem, ūdenstilpes pēta ar eholotēm, termokamerām un nakts redzamības ierīcēm.

Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem, ja rodas aizdomas par nelikumīgām darbībām ūdeņos, un nekavējoties zvanīt pa tālr. 29106501 vai 29446270.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.