Aizvērt

59 sabiedriskie inspektori darbu turpinās

2020. gada 6. jūlijā, 07:25
Raksta autors: Alberts Dinters
59 sabiedriskie inspektori darbu turpinās
Foto: Alberts Dinters
Sabiedriskie vides inspektori turpmāk darbosies tikai zivju resursu aizsardzībā un uzraudzībā.
To nosaka 11. jūnijā Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Vides aizsardzības likumā, kas likvidē regulējumu par šāda inspektora statusa piešķiršanu dabas aizsardzībā. Pašlaik ir 64 sabiedriskie vides inspektori – Valsts vides dienesta (VVD) pilnvaroti cilvēki, kuri tiesīgi kontrolēt zvejas un makšķerēšanas noteikumu ievērošanu. No tiem 59 turpinās darbu arī pēc 1. jūlija, informē dienesta pārstāve Kristīne Kļaveniece.

Zvejniecības likuma grozījumi, kas stāsies spēkā 1. jūlijā, nosaka: šiem inspektoriem būs tiesības pārbaudīt ar zivju resursu ieguvi saistītās darbības, tai skaitā ūdenstilpēs un to tuvumā apskatīt vietu, pārbaudīt dokumentus, zivju ieguves rīkus un lomu, apskatīt mantas, izcelt nelikumīgos rīkus un lēmuma pieņemšanai nodot tos atbildīgajai iestādei: VVD, Dabas aizsardzības pārvaldei vai pašvaldības policijai.

2019. gadā sabiedriskie inspektori patstāvīgi atklājuši un uzrakstījuši protokolus par 48 pārkāpumiem, soda naudā iekasēti 1656 eiro.

Šāda inspektora statusu VVD piešķir uz diviem gadiem. Ja pienākumi pildīti labi, tas bez atestācijas tiek pagarināts vēl uz diviem gadiem. Inspektoru reģistrs: www.vvd.gov.lv/sabiedribas-lidzdaliba.





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.