Aizvērt

Covid-19 laikā Valsts vides dienests strādājis ražīgi

2020. gada 6. jūlijā, 13:42
Raksta autors: Alberts Dinters
Covid-19 laikā Valsts vides dienests strādājis ražīgi
Kopš marta, kad Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, Valsts vides dienesta (VVD) inspektori visā valstī pārbaudījuši vairāk nekā 9000 makšķernieku un zvejnieku, Kurzemē bijis 110 pārbaužu.
Maija beigās laika apstākļi uzlabojās un zivis sāka nārstot, tāpēc palielinājās arī maluzvejnieku aktivitāte. VVD inspektori kopā ar Alūksnes novada pašvaldības inspektoriem Alūksnes ezerā aizturējuši divas pārkāpēju grupas. Vienai lomā bija vairāk nekā 70 kg zivju, nārstojoši brekši, kā arī līņi un sapali. Abos gadījumos ierosināta administratīvā lietvedība. Maluzvejnieki tiks sodīti par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpšanu, bet tiks arī aprēķināti videi nodarītie zaudējumi. Tā kā pārkāpums izdarīts laikā, kad visās ūdenstilpēs aizliegts ar tīkliem zvejot jebkādas zivis, zaudējumi tiks aprēķināti pieckārtējā apjomā.

 
Martā, aprīlī un maijā

  • Liepājas reģionālā vides pārvalde sarīkojusi 51 pārbaudi, apskatot 142 ūdens objektus, izņēmusi 33 nelikumīgus zvejas rīkus, pārbaudījusi 664 makšķerniekus un zvejniekus. Pārbaudes bijušas Liepājā, Nīcas, Rucavas, Grobiņas, Durbes, Pāvilostas, Aizputes, Priekules, Vaiņodes, Skrundas, Alsungas, Kuldīgas, Saldus un Brocēnu novadā.
  • Ventspils reģionālā vides pārvalde organizējusi 59 pārbaudes, Ventspilī, Ventspils, Talsu, Dundagas, Kandavas, Rojas, Mērsraga, Tukuma, Jaunpils un Engures novadā. Apskatīts 160 ūdens objektu, izņemti 35 nelikumīgi zvejas rīki, pārbaudīts 701 makšķernieks un zvejnieks.
  • Latvijā apskatīts 2211 ūdens objektu, notikušas 1197 zvejas kontroles, pārbaudīts 9101 makšķernieks un zvejnieks, izņemts 561 nelikumīgs zvejas rīks, ierosinātas 255 administratīvās lietvedības. Sodīti 296 cilvēki – lielākā daļa (254) par makšķerēšanas vai licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem. Kopumā noteikta soda nauda – 21 622 eiro.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.