Aizvērt

"Mana cope" telefonā – palīgs makšķerniekam

2020. gada 21. jūnijā, 14:28
Raksta autors: Daina Tāfelberga
"Mana cope" telefonā – palīgs makšķerniekam
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā radīts interaktīvs palīgs makšķerniekiem "Mana cope", kurā apkopota visa informācija, kas noder, lai, dodoties makšķerēt, neiekultos nepatikšanās.
Viens no svarīgākajiem nosacījumiem: gan atcerēties iegādāties licenci, gan zināt, kuros ūdeņos un kad makšķerēt atļauts. Elektroniskās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartes, kā arī licences populārākajām vietām Latvijā var iegādāties vietnē www.manacope.lv . Tur var arī uzzināt jaunumus par likumiem un izlasīt licencēto vietu nolikumus. Būtiski, ka vietne pieejama gan kā mājaslapa, gan kā mobilā lietotne Android un iOS ierīcēm.

Populārākās upes, kurām atļauja nopērkama elektroniski, ir Daugava, Lielupe, Salaca, Venta un Varkaļu kanāls, kā arī 11 ezeru (Usmas, Augstrozes Lielezers, Alūksnes, Burtnieku, Kālezers, Liepājas, Durbes, Katvaru, Baļotes, Limbažu Lielezers, Limbažu Dūņezers). Manas copes lietotāji licences var iegādāties gan sev, gan citai personai.

Mobilajā lietotnē ir karte ar upēm, ezeriem un citām ūdenskrātuvēm. Tā ir ne tikai vizuāls Latvijas ūdeņu atspoguļojums, bet arī datu bāze, kurā var uzzināt par īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām, kurās pastāv ierobežojumi makšķerēšanai, par sezonāliem liegumiem, bīstamām vietām, laivu lietošanas un ātruma ierobežojumiem, kā arī par makšķerniekiem draudzīgām vietām, tostarp laivu ielaišanas vietām un nomu, naktsmītnēm u.c. Kartē iestrādāts arī copes asistents. Makšķernieks, aktivizējot savu atrašanās vietu, saņem brīdinājumus, ka tuvojas kādai vietai vai jau atrodas tur, kur makšķerēšanai ir ierobežojumi.
Lai lietotnē informācija būtu aktuāla, izveidota iespēja saziņai ar "Manas copes uzturētājiem", izveidots feisbuka konts un instagrama profils. Tālr. 26360007, e-pasts: info@manacope.lv.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.