Aizvērt

Padomi laivas izvēlē

2019. gada 8. septembrī, 00:00
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Padomi laivas izvēlē
Laivas izvēle atkarīga gan no makšķernieka pieredzes, gan no ūdenstilpes, skaidro Ernests Bušers, Rendas "Zāgkalnu" īpašnieks.
Saimniecība pie Usmas ezera piedāvā makšķerēt un iznomā laivas. „Tās ir dažādas: stikla šķiedras vai metāla, apaļdibena vai plakandibena. Mēs ezerā braucam ar plakandibena alumīnija laivu, kam ir motors. Kopš laivas iznomājam, esam pārliecinājušies, ka tās ir vislabākās. Tās arī iesakām makšķerniekiem, kuri brauc Usmas ezerā, jo tur var gadīties pēkšņi, spēcīgi vēji. Tāpat laivas stabilitāte svarīga spiningotājiem, kuriem tur jānostājas kājās. Plakandibena laivas ir stabilas, nezvalstās, bet tās grūtāk airēt. Apaļdibena un stikla šķiedras ir viegli airējamas, bet kājās piecelties grūtāk. Ja cilvēks pieredzējis un pie tādas pieradis, tad problēmu nav.

Mūsdienās ļoti labas ir arī piepūšamās – tās mēdz būt lielas, stabilas, ar motoru. Man gan ar tām nav lielas pieredzes. Bet koka laivas diemžēl ir pagātnē, jo tās ļoti jākopj – jāpiķē un jādrīvē, tomēr tās bija labas.”

Vai makšķerēšanai no laivas vajadzīga īpaša atļauja? E.Bušers atbild: „Jebkurā ūdenstilpē vajadzīga makšķernieka karte, ko var nopirkt internetā, makšķernieku veikalos, Narvesen tirdzniecības vietās, degvielas uzpildes stacijās un citur. Usmas ezers ir licencēta ūdenstilpe, un te vajadzīga īpašā Usmas ezera licence, kas nopērkama kempingos, laivu nomas vietās, arī internetā. Vai makšķerēt no krasta, laipas vai no laivas – prasības ir vienādas.”


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.