2019. gada 6. septembrī, 00:00
Receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure.
ĀBOLU SALĀTI AR KŪPINĀTĀM ZIVĪMVajadzēs: 125 g makaronu, 200 g žāvētu zivju, 1–2 ābolus, 1 glāzi sasmalcinātu seleriju sakņu, 1 sīpolu, ½ glāzes majonēzes, ½ glāzes grieķu jogurta, maltus sarkanos piparus, ½ tējk. sinepju, sāli.
Kā pagatavot. Makaronus novāra un notecina caurdurī. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež kubiņos. Zivis (piem., skumbriju) attīra no asakām. Pievieno rīvētas seleriju saknes. Visus komponentus samaisa. Majonēzei pievieno jogurtu, sinepes, sakapātu sīpolu, sāli un sarkanos piparus. Ar šo mērci pārlej salātus.
TUNČA SALĀTI AR SARKANO SĪPOLUVajadzēs: 125 g maksalātus (vislabāk
Iceberg), tomātus, tunci savā sulā, sarkanos sīpolus, vārītu olu, jogurta mērci (jogurtu bez piedevām, pieliekot garšvielas pēc izvēles), maltus melnos piparus.
Kā pagatavot. Salātus saplucina. Tomātus, sīpolus un olu sagriež. Visu kārto uz liela šķīvja vai bļodā un pārlej ar mērci.
PUPIŅU SALĀTI AR SIĻĶIVajadzēs: 200 g pupiņu, 200 g ābolu, 200 g marinētu gurķu, 50 g sīpolu, 100 g siļķes, 100 g majonēzes, 100 g skāba krējuma.
Kā pagatavot. Pupiņas uz nakti iemērc ūdenī. Izvārītām, atdzesētām pupiņām pievieno sīki sagrieztus ābolus, gurķi, sīpolu un siļķes gabaliņus. Sajauc ar majonēzi un krējumu vai jogurtu bez piedevām. Visas sastāvdaļas sajauc.
Lūdzu autorizējies, lai komentētu.