2019. gada 23. augustā, 00:00
Zivis ir ļoti vērtīga pārtika, bet svaigas ne vienmēr ir pieejamas. Uztura dažādošanai var izmantot konservus vai kūpinājumus. Protams, jācenšas, lai tie uzturā nav galvenie zivju produkti, jo konservi satur daudz sāls.
MAKARONU SALĀTI AR TUNCI UN OLĪVĀMVajadzēs: 500 g makaronu, 300 g ķirštomātu, bundžiņu tunča savā sulā, pusi tases olīveļļas, 4 ēd.k. citrona sulas, sauju melno olīvu, sauju pētersīļu, vienu sarkano sīpolu, sāli, piparus.
Kā pagatavot. Katliņā izvāra makaronus ar sāli. Lielā bļodā sajauc olīveļļu, citronu sulu un miziņu, šķipsnu sāls. Makaronus nokāš un saber bļodā ar mērci. Pievieno sagrieztus ķirštomātus, olīvas, ripiņās sagrieztus sīpolus, sakapātus pētersīļus un visu nedaudz apmaisa. Pievieno saplucinātus tunča gabaliņus, sāli un piparus.
KARTUPEĻI AR KŪPINĀTU ZIVJU MĒRCIVajadzēs: 6 kūpinātas reņģes vai glāzi gabaliņos sagrieztas kūpinātas zivs, 1 sālītu gurķi, 1 ēd.k. sasmalcinātu sīpolu vai loku, pusglāzi skāba krējuma, pusglāzi kefīra, sāli, cukuru, cieti vārītu olu, vārītus kartupeļus.
Kā pagatavot. Zivīm noņem ādu un izņem asaku, sagriež gabaliņos. Gurķi un sīpolus sasmalcina. Krējumu sajauc ar kefīru, pievieno sāli, cukuru un sakapātu olu. Visu sajauc. Tad mērcei pievieno zivs gabaliņus, gurķus, sīpolus un samaisa. Pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem un svaigu dārzeņu salātiem.
ZIVJU KONSERVU SALĀTIVajadzēs: 1 kārbu zivju konservu tomātu mērcē, 2 vārītus kartupeļus, 1 vārītu bieti, 1 sālītu gurķi, 1 nelielu sīpolu, 4 ēd.k. skābā krējuma, pētersīļus vai lokus.
Kā pagatavot. Kartupeļus un bieti nomizo, sagriež kubiciņos un liek lielākā bļodā vai mazākās četrām porcijām. Nomizo un sasmalcina arī sīpolu, sagriež gurķi – tos pārber pāri bietēm un kartupeļiem. Visus dārzeņus liek kārtām. Virsū – zivju konservus tomātu mērcē, krējumu un zaļumus.
Lūdzu autorizējies, lai komentētu.